Majorarea pensiilor, noi tensiuni în Coaliție. Ciolacu: Este inuman să le mărim cu mai puțin de 10%

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, aruncă noi săgeți către PNL.

Șeful social democraților a declarat, luni, că ar fi "inuman" ca pensiile să se mărească cu mai puţin de 10%.

"Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, al celor care ne-am făcut şi am făcut impactul bugetar, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor. (...) Trebuie respectată legea. Legea spune foarte clar că trebuie mărite cu indicele de inflaţie, dar nu de anul acesta, indicele de inflaţie de acum 2 ani, care era sub 5%. Dar nu se poate rămâne acolo. Noi vorbim acum de o mărire şi de o respectare a legii. Când măreşti, măreşti la fel şi celui care are 1.500 de lei şi celui care are 20.000 de lei.(...) Trebuie să creezi o echitate socială. În acel moment intervii pe categorii, exact cum am făcut în Sprijin pentru România şi în primul pachet social negociat când am intrat la guvernare. E normal să ai abordări diferite", a spus Ciolacu, la România TV.

El a arătat că discuţia referitoare la creşterea veniturilor nu trebuie limitată numai la pensii şi că este nevoie în acest sens de un întreg pachet de măsuri cu aplicare de la 1 ianuarie 2023, care ar trebui să fie discutat în cadrul coaliţiei de guvernare.

"Într-un fel sunt mai multe măsuri. O discuţie grosso modo, limitată la cât se măresc pensiile, nu este o discuţie corectă. Trebuie să venim cu un pachet întreg şi acest pachet eu vreau să îl discutăm în coaliţie cu perspectiva de la 1 ianuarie. (...) Pensiile se vor mări, e o decizie luată deja, şi de către mine, şi de către prim-ministru", a mai afirmat liderul PSD.

Niciun membru al PSD nu a spus ceva la adresa lui Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii nu au făcut afirmaţii despre premierul Nicolae Ciucă, iar de acest lucru ar trebui să ţină cont şi liderii liberali.

"În acest moment, cea mai bună variantă este această coaliţie. Bine ar fi totuşi să îi bage în şedinţe pe toţi care ies şi cloncănesc aşa, neîntrebaţi şi prosteşte, să se afirme ei. E fenomenul de scăriţă, dacă te iei de lider... Niciun membru PSD, niciun lider PSD din ţară, niciun membru al Parlamentului, sau membru al Guvernului, sau lider local nu a spus ceva la adresa domnului Nicolae Ciucă, prim-ministrul României şi preşedintele PNL. Poate domnii liberali care se uită la noi acum şi liderii lor înţeleg ceva din ce le-am transmis", a spus Ciolacu la România TV.

El a adăugat că în cazul în care coaliţia de guvernare nu va mai funcţiona, trebuie ca politicienii să se întoarcă "la voturile românilor".

"Românii au întotdeauna dreptate şi cu asta am încheiat discuţia. (...) Eu am o deschidere. Simt că şi domnul prim-ministru, şi eu înţelegem destinul pe care îl avem, cel puţin pentru această perioadă, şi încărcătura din această perioadă", a afirmat acesta. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel