Lukașenko agită apele la granița cu Ucraina: Trimite trupe speciale / ”Știm că nu putem învinge NATO. Dar putem provoca pagube”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Lukașenko amenință NATO: Dacă ar invada Belarus, ar fi un al treilea război mondial. Războiul cu Ucraina va dura 3-4 zile / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko amenință NATO: Dacă ar invada Belarus, ar fi un al treilea război mondial. Războiul cu Ucraina va dura 3-4 zile / Foto: Kremlin.ru

Președintele Belarusului trimite trupele speciale la granița cu Ucraina.

Alexandr Lukașenko, aliatul lui Putin, va desfășura trupe pentru operațiuni speciale în trei zone din apropierea graniței sale de sud cu Ucraina, relatează Reuters.

”Un grup creat de Forțele Armate ale Ucrainei, cu un număr total de până la 20.000 de oameni, determină un răspuns și din partea noastră. Trebui să asigurăm securitatea Republicii Belarus în direcția de Sud”, se arată în șefului Statului Major din Belarus, Viktor Gulevich.

Deși Belarusul a declarat în martie că forțele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numește „operațiunea sa specială” în Ucraina, Lukașenko a permis ca Belarusul să fie o rampă de lansare pentru atacul Rusiei. Mii de trupe ale Federației Ruse au trecut granița din Belarus în Ucraina, pe 24 februarie.

Minskul s-a plâns de luni de zile că țările NATO adună soldați în apropierea granițelor sale, justificându-și propriile exerciții militare.

„Statele Unite și aliații săi continuă să-și dezvolte prezența militară la granițele de stat ale Republicii Belarus”, a declarat șeful Statului Major General Viktor Gulevich.

Belarus desfășoară, de asemenea, unități de apărare aeriană, artilerie și rachete pentru exerciții în vest, a spus Gulevich.

Lukașenko a spus că Moscova a fost de acord să ajute Minsk să producă rachete similare cu Iskander, pe care Rusia le-a folosit în Ucraina și că dorește ca Belarus să continue să folosească sisteme de rachete sol-aer S-400 și S-300 fabricate rusești.

"Suntem realiști, înțelegem că nu vom putea învinge NATO. Dar putem provoca pagube, în special acelor teritorii din care vom fi atacați", a spus el.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel