Lucian Bode, nota 7 pentru colaborarea cu PSD: Să fie foarte clar! PNL dă guvernări, nu participă în calitate de partid-balama

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Lucian Bode
Sursa foto: Facebook Lucian Bode

Lucian Bode a evaluat colaborarea PNL-PSD și le-a oferit nota 7 social-democraților.

Întrebat, la Digi 24, ce notă ar da colaborării cu PSD, pe o scară de la 1 la 10, Lucian Bode a spus că ar oferi nota 7.

"Toate sondajele, astăzi, indică un grad de acceptabilitate al acestei coaliții de peste 60%, de aceea mi-am permis să dau nota 7, luând ca și reper ceea ce spun românii. Să fie foarte clar: Partidul Național Liberal dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Sunt absolut convins că, în 2024, PNL poate da guvernarea României. Depinde doar de noi. Noi trebuie să facem tot ce ține de noi să reușim, împreună cu partenerii de coaliție, să trecem România prin această criză de securitate economică fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace și să ne consolidăm ca partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta din România. Și îndrăznesc să spun să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său".

Cât despre o eventuală candidatură comună cu PSD la alegerile parlamentare, ministrul de interne a afirmat "că a mai fost această discuție cu alegeri comasate, locale-parlamentare. De asemenea, a mai fost un USL, vă aduceți aminte, candidaturi comune. Trebuie să învățăm din ce a fost bine ce a funcționat și ce nu a funcționat. Nu cred că este bine să repetăm greșelile trecutului".

"Timpul luptelor politice interne a trecut"

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a transmis un semnal în PNL, la aniversarea celor 147 de ani de la înființarea partidului.

"Dragi liberali, timpul luptelor politice interne a trecut. Cel puţin aşa cred eu şi cred că dvs vă doriţi acelaşi lucru. PNL a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura conducere capabilă să garanteze o guvernare competenta care să ofere şansa unui succes electoral în viitor. Mai exact, în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului şi astfel suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o: că preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României. Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm şi să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populaţiei. PNL a fost întotdeauna un partid pentru oameni, care să asigure o guvernare stabilă, cu un executiv racordat la provocările momentului. PNL este vectorul dezvoltării României. Eu știu asta și românii știu asta pentru ca au votat masiv PNL", a spus Klaus Iohannis.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel