”Kremlinul Zburător”, folosit ca sperietoare la parada de 9 mai

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 05 mai, 09:59 | Categorie: Politică
Aeronava Il-80 / flickr, Sergey Vladimirov
Aeronava Il-80 / flickr, Sergey Vladimirov

Un avion Il-80 care va servi ca post strategic de comandă într-un eventual război nuclear a participat miercuri la repetiţiile

Repetiţiile de la Moscova pentru apropiata celebrare a Zilei Victoriei la 9 mai au inclus și defilarea unui avion Il-80, supranumit și ”Avionul apocalipsei”, care poate servi ca post de comandă într-o eventuală confruntare nucleară.

Aeronava Il-80, escortată de două MiG-29, a zburat împreună cu bombardiere strategice şi avioane de luptă deasupra Moscovei, scrie Agerpres.

Rusia organizează parade militare la 9 mai în fiecare an pentru a marca victoria Uniunii Sovietice în Marele Război Patriotic împotriva Germaniei naziste.

În acest an, la parada principală din Piaţa Roşie de la Moscova vor lua parte în jur de 11.000 de militari, 131 tipuri de arme şi echipament militar, 77 de avioane, a precizat miercuri ministrul apărării Serghei Şoigu.

În total, în acest an vor avea loc parade militare în 28 de oraşe, cu participarea a aproape 65.000 de militari, circa 2.400 de tipuri de arme şi echipament militar şi peste 460 de avioane, a mai spus Şoigu. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite