Kremlinul a ÎNTOCMIT lista neagră: Șeful Flotei Mării Negre, OUT. Comandanții concediați pentru eșecuri în Ucraina

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Instituțiile britanice de informații au confirmat înlăturarea unor comandanți de rang înalt.

Comandantul Flotei Mării Negre a Federației Ruse, Igor Osipov, dar și generalul Serghei Kisel, comandantul Armatei de elită Tancuri, au fost înlăturați din posturile lor.

Cu toate acestea, șeful Statului Major rus, Valery Gerasimov, probabil și-a păstrat postul, relatează Ministerul britanic al Apărării pe Twitter.

Potrivit surselor de informații, Rusia efectuează epurări ale unor înalți lideri militari care au clacat în a-și îndeplini sarcinile din primele etape ale unei invazii pe scară largă a Ucrainei.

Aceștia notează că Osipov a fost înlăturat după pierderea crucișătorului cu rachete Moscova, nava amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

La rândul său, Kisel a fost înlăturat pentru că nu a capturat Harkivul.

Gerasimov își păstrează în continuare poziția de șef al Statului Major al Rusiei, dar nu este clar dacă mai are credit din partea dictatorului rus Vladimir Putin.

Oficialii serviciilor secrete britanice cred că în sistemul militar al Federației Ruse este răspândită o cultură a mușamalizării și a țapului ispășitor. 

Mulți dintre oficialii implicați în invazie vor deveni din ce în ce mai nervoși încercând să evite vina pentru eșecurile operaționale ale Rusiei.

Potrivit informațiilor, acest lucru va crește și mai mult povara asupra modelului centralizat de comandă și control al armatei ruse, deoarece ofițerii vor transfera din ce în ce mai mult deciziile cheie către superiori. În astfel de condiții, Rusia va fi dificil să-și recapete inițiativa militară.

"Acest lucru este probabil să pună o presiune suplimentară asupra modelului de management și control centralizat al Rusiei, deoarece ofițerii caută din ce în ce mai mult să amâne deciziile cheie superiorilor lor. În aceste circumstanțe, va fi dificil pentru Rusia să recâștige inițiativa", se arată în raport.

Serviciile secrete britanice au raportat recent că  ofensiva Rusiei în Donbas și-a pierdut avânt  și nu se va putea relua timp de cel puțin o lună, iar problemele sistemice continuă să crească.

Crucișătorul Moscova a fost distrus de rachetele  ucrainene Neptune în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Rămășițele navei amiral a flotei ruse de la Marea Neagră se află în fundul Mării Negre, ele pot fi  văzute pe imaginile  de la radarul satelit.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel