Kosovo vrea în Consiliul Europei. Statele care NU recunosc autoritățile de la Priștina

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Kosovo a anunţat joi că a depus cerere pentru a deveni membru al Consiliului Europei, transmite dpa, citând un comunicat al guvernului de la Pristina.

Ministrul de externe Donika Gervalla-Schwarz a depus oficial cererea la sediul din Strasbourg al organizaţiei paneuropene.

'Drepturile omului şi libertăţile fundamentale sunt garantate de Constituţia Republicii Kosovo', afirmă comunicatul guvernului.

Kosovo, care şi-a declarat independenţa în 2008 şi are o populaţie de 1,9 milioane de locuitori majoritar albaneză, a încorporat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, un document fondator al Consiliului Europei, în Constituţia sa.

Consiliul Europei a fost creat după al Doilea Război Mondial pentru a promova drepturile omului, statul de drept şi democraţia pe continent.

Printre cei 46 membri se numără toate ţările din Balcani cu excepţia Kosovo, pe care Serbia îl consideră o provincie sârbă autonomă.

Cinci state din Uniunea Europeană - Spania, România, Grecia, Republica Cipru şi Slovacia - nu au recunoscut oficial Kosovo.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel