Kievul susține că Rusia a PREGĂTIT deja ”ediția specială” de 2 MAI a unui ziar din TRANSNISTRIA. Apelul ”oamenilor de bine” de la Tiraspol

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Rusia ar fi pregătit deja o ”ediție specială” a ziarului transnistrean ”Pridnestrovie”. Redactorul publicației dezminte informația.

Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene susține că Rusia a pregătit o ”ediție specială” a ziarului transnistrean ”Pridnestrovie”, care ar trebui să apară pe 2 mai. În publicație ar fi relatate atacurile teroriste, ”soldate cu morți și răniți” și se cere ajutor lui Putin pentru a-i proteja pe locuitorii autoproclamatei Republici Transnistrene de forțele ucrainene.

”Informații despre pregătirea subversivă au fost obținute cu promptitudine. Tirajul ziarului ”Pridnestrovie” („Transnistria”), ediția din 2 mai 2022,  cu presupusul apel oficial al poporului transnistrean către Putin pentru protecție împotriva atacului Forțelor Armate Ucrainene. Prin declararea acestei provocări, acțiunile forțelor inamice sunt discreditate”, se arată în postarea Comandamentului Operațional Sud.

Fotografia paginii ”ediție specială” ar conține apelul localnicilor către Putin cu o cerere de „implicare a armatei ruse” în Transnistria și raportează „atacuri teroriste sângeroase asupra transnistrenilor în această sărbătoare a lunii mai”.

Pe prima pagină se vorbește despre anumite „atentate, soldate cu morți și răniți”, comise în stânga Nistrului, arată și publicația din R. Moldova newsmaker.

Publicația citată mai arată că în imaginea publicată de canalul belarus NEXTA Live, care reflectă activ războiul din Ucraina, iar mai nou și situația din regiunea transnistreană, apare prima pagină a unui ziar, denumit „Pridnestrovie. Ediție specială”. Printre informațiile care pot fi observate sunt slogane precum „Victoria va fi de partea noastră!”, „Puterea noastră este în unitatea cu Rusia”.

Redactorul ”Pridnestrovie” dezminte informația

Redactorul-șef al publicației ”Pridnestrovie”, Oleksandr Karasyov, a negat autenticitatea acestei pagini, spunând că este un fals și publicația nu a pregătit un număr atât de special.

„Numărul de sâmbătă a fost lansat astăzi (30 aprilie n.r.), iar următorul număr va fi lansat pe 5 mai. Nu a existat nicio ediție specială suplimentară”, a spus Karasev.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel