Joe Biden: Putin un „criminal de război". Kremlinul reacționează

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Ambasada SUA în România / instagram
Foto: Ambasada SUA în România / instagram

Președintele Biden îl numește pe Putin un „criminal de război".

Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe președintele Vladimir Putin „criminal de război", în timp ce Rusia își intensifică atacul asupra Ucrainei.

„Cred că este un criminal de război", a declarat Biden, conform CNN.

Ambasada Statelor Unitele în România a postat un mesaj prin care transmite, la rândul său, spusele președintelui Biden.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.S. Embassy Bucharest (@usembassybucharest)

Afirmația reflectă o schimbare față de poziția anterioară a administrației. Oficialii, inclusiv Biden, se abțineau anterior să spună că în Ucraina se comit crime de război. Însă, oficialii au fost clari în legătură cu faptul că, în opinia lor, au loc atrocități și că țintirea intenționată a civililor ar constitui crime de război.

Kremlinul reacționează

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a reacționat prompt, declarând că afirmațiile sefului de la Casa Albă eprezintă o retorică inacceptabilă şi de neiertat.

"Considerăm că o astfel de retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în întreaga lume, este inacceptabilă şi de neiertat", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Remarcile președintelui vorbesc de la sine", a declarat ulterior secretarul de presă Jen Psaki. Ea a spus că Biden a „vorbit din inimă".

Când a fost presat de un reporter în legătură cu acest lucru, mai târziu, în timpul briefingului, Psaki a spus: „A răspuns la o întrebare directă care a fost adresată și a răspuns la ceea ce a văzut la televizor. Am văzut cu toții acte barbare, acte oribile comise de un dictator străin într-o țară care amenință și ia viețile civililor - cu impact asupra spitalelor, femeilor însărcinate, jurnaliștilor, altora și cred că a răspuns la o întrebare directă".

Inițial, Biden a spus „nu" când a fost întrebat dacă Putin este un criminal de război, dar a revenit imediat în fața unui grup de reporteri pentru a clarifica problema. Când a fost întrebat din nou dacă Putin este un criminal de război, el a răspuns afirmativ.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel