Iranul jură răzbunare pentru uciderea colonelului Gărzilor Revoluționare. ”Mâna aroganței globale poate fi văzută în această crimă”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Gardienii spun că au început deja să facă arestări.

Iranul va răzbuna uciderea unui colonel al Gărzilor Revoluţionare care a fost împuşcat la Teheran , a declarat preşedintele Ebrahim Raisi.

Colonelul Hassan Sayad Khodayari a fost ucis duminică în fața casei sale de către atacatori pe motociclete. 

Iranul a învinuit „elementele legate de aroganța mondială”, termenul său pentru SUA și aliații săi, inclusiv Israel.

A fost cea mai importantă crimă din Iran de la uciderea savantului nuclear Mohsen Fakhrizadeh, în noiembrie 2020 .

Raisi a spus: „Insist asupra urmăririi serioase [a ucigașilor] de către oficialii de securitate și nu am nicio îndoială că sângele acestui mare martir va fi răzbunat.

”Nu există nicio îndoială că mâna aroganței globale poate fi văzută în această crimă. Sunt sigur că sângele acestui mare martir va fi răzbunat”, a adăugat el la cele spuse de Gărzile Revoluționare în ziua precedentă.

Gardienii Revoluţiei l-au prezentat pe Sayad Khodayari drept un "apărător al sanctuarului" şi au denunţat un "act terorist". Acest termen desemnează orice persoană care lucrează pentru Republica Islamică în Siria şi în Irak, două ţări care găzduiesc locuri de cult şiit şi unde Iranul afirmă că este prezent prin intermediul a ceea ce el prezintă drept "consilieri militari".

"Cei care au pierdut pe câmpul de luptă în faţa apărătorilor sanctuarului îşi manifestă astfel disperarea", a declarat Raissi, fără alte precizări.

Potrivit televiziunii iraniene, colonelul era "cunoscut" în Siria. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel