Iohannis, înainte de Summitul Parteneriatului Estic: Să dăm şansa celor ce vor să facă mai mult

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a făcut în această seară declarații de presă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va solicita în cadrul Summitului Parteneriatului Estic ca Uniunea Europeană să se implice mai intens şi mai des în rezolvarea conflictelor care afectează partenerii şi să se dea şansa celor care vor să facă mai mult, dând ca exemplu Republica Moldova, scrie Agerpres. 

"Este un summit mult aşteptat şi este destul de clar că există aşteptări din ambele părţi. Noi, din Uniune, ne aşteptăm ca partenerii noştri să îndeplinească ce s-au angajat să îndeplinească prin, de exemplu, acordurile de asociere, dar, din partea lor, sigur, există aşteptări ca Uniunea să-i sprijine, să-i ajute şi să-i îndrume. În alocuţiunea mea, eu voi solicita, printre altele, două lucruri. Primul - ca Uniunea Europeană să se implice mai mult, mai intens şi mai des în rezolvarea conflictelor care afectează pe partenerii noştri. Iar al doilea lucru se referă la viteza diferită cu care se mişcă partenerii noştri. Este clar că unii se mişcă mai repede, sunt dispuşi să facă mai mult, cum este cazul Republicii Moldova, unde avem o administraţie acum care este dispusă să facă reformele necesare şi să se mişte mai repede în direcţia Uniunii Europene, şi solicitarea mea este în sensul să dăm şansa celor care vor mai mult să facă mai mult", a spus şeful statului înainte de participarea la Summitul Parteneriatului Estic.

Reuniunea Consiliului European



El a arătat că, joi, va face mai multe remarci şi despre reuniunea Consiliului European.

Cel de-al şaselea Summit al Parteneriatului Estic este prezidat de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Vor participa, de asemenea, şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, liderii celor cinci state partenere - Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan, respectiv preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

În cadrul summitului urmează să fie adoptată o Declaraţie comună care va stabili viziunea strategică pentru perioada post-2020 a Parteneriatului Estic.

Joi, şeful statului urmează să participe la reuniunea Consiliului European.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel