Iohannis convoacă CSAT. Guvernul, task-force privind agresiunea militară rusă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 24 feb 2022, 10:00 | Categorie: Politică
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în contextul conflictului din Ucraina. Iohannis participă joi seara și la o reuniune a liderilor europeni.

De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, joi, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru joi, 24 februarie 2022, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica privind implicațiile asupra securității euroatlantice în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

La finalul ședinței CSAT, Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă.

Klaus Iohannis participă joi seara, de la ora 21.00, la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei.

Guvernul: România are suficiente stocuri de gaze

Principalele responsabilități ale acestui grup sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice, în contextul conflictului din Ucraina.


Ministerul Afacerilor Externe continuă monitorizarea situației cetățenilor români din Ucraina și a convocat celula de criză inter-instituțională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români  din Ucraina.

Guvernul monitorizează și evaluează intrările și ieșirile de gaze naturale pe toate rutele din țară, pentru a a putea lua, în funcție de evoluția situației, măsurile necesare pentru a asigura continuitatea în aprovizionarea cu gaze naturale.

România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.

Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite, totodată, să asigure măsurile necesare pentru o preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați.

Principalele responsabilități ale task-force-ului privind gestionarea consecințelor generate de agresiunea rusă în Ucraina sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice.

Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, Externelor, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, precum și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite