Invazia Ucrainei. Ruslana, APEL emoționant: ÎNCHIDEȚI CERUL de deasupra Ucrainei! Opriți-l pe Putin!

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ruslana încearcă să își ajute cum poate poporul ucrainean.

Ruslana, câștigătoarea ediției Eurovision 2004, transmite în ultimele zile mesaje de mobilizare pentru poporul ucrainean, dar postează și clipuri în care solicită liderilor lumii să sprijine Ucraina.

Cântăreața ucraineană a transmis un mesaj dramatic după invazia rusă a țării sale.

”Treziți-vă, oameni! Putin atacă din nou Ucraina și Kievul”, și-a început postarea cântăreața.

Ruslana, cunoscută și pentru rolul său extrem de activ în evenimentele din Piața Maidan, din 2014, a făcut o scurtă descriere a situației și a dictatorului de la Kremlin.

”Putin nu își va opri războiul. (...) Oameni! Nu vă fie frică! Opriți frica! Opriți războiul! Oprițil-l pe Putin! Acesta este un război civil. Războiul lui Putin este o dictatură asupra lumii. (...) Aceasta este o dictatură a forței. Aceasta este o dictatură a armelor” mai spune fosta câștigătoare de Eurovision.

Aceasta îl compară pe Putin cu un terorist, gata să impună teroarea. ”Există o diferență între Putin și terorism? Războiul lui Putin este teroare!”

Mesaj către Joe Biden: ”Lumea este în pericol!”

”Mă adresez președintelui SUA Joe BIden și Secretarului General al Nato, Jens Stoltenberg: ne confruntăm cu războiul. Termeni precum război hibrid nu sunt valabili acum Avem de-a face cu un război civilizațional împotriva păcii și lumii, împotriva regulilor, legilor și securității. (...) Lumea este în pericol! Azi, pot să spun foarte clar: Da, sunt din Ucraina și văd războiul dus de Putin. (...) Acesta este prima noastră cerere: Suntem pregătiți să ne apărăm singuri cu armele pe care le avem, dar singurul lucru pe care îl cerem este să închideți cerul pentru noi. Faceți o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. Lumea și țările NATO pot face asta”, spune Ruslana.

Rusia, sancțiuni pe toate planurile

Alături de sancțiuni de natură economică, Rusia este supusă și interdicțiilor de natură sportivă sau culturală.

Oficialii Eurovision au decis să blocheze participarea Rusiei de la competiție, după ce, cu câteva ore înainte susțineau că vor îngădui reprezentantului țării agresoare la concurs.

”Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei candidaturi ruse la concursul din acest an ar discredita concursul”, se spune în comunicatul EBU.

Citește mai departe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel