Război Ucraina. SUA trimite rachete PATRIOT în Polonia, dar RESPINGE planul ”MiG pentru F-16”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Statele Unite vor trimite rachete Patriot în Polonia.

SUA vor trimite două baterii antirachetă Patriot staționate în Europa în Polonia pentru a contracara orice potențială amenințare la adresa aliaților SUA și NATO.

SUA respinge planul polonez de a furniza 29 de avioane de luptă MiG-29 pentru a ajuta la apărarea Ucrainei, scrie TheGuardian.

Pentagonul spune că planul polonezilor de a oferi SUA avioane MiG-29 din epoca sovietică „nu este sustenabil”, în timp ce orașele din Ucraina așteaptă promisiunea de încetare a focului rusă.

Pentagonul a respins planul Poloniei de a preda SUA avioanele de luptă MiG-29 pentru a stimula lupta Ucrainei împotriva Rusiei, deoarece oficialii de la Moscova au declarat că sunt gata să ofere coridoare umanitare miercuri dimineață pentru persoanele care fug de Kiev și alte patru orașe. Pe 8 martie, oficialii polonezi au declarat că sunt gata să trimită aeronavele MiG29 în Germania, la baza militară Ramstein, pentru a le pune la dispoziția NATO. În schimb, polonezii au solicitat SUA avioane similare, utilizate.

Adam Miller, purtătorul de cuvânt al Comandamentului European (EUCOM), citat de CNN, a declarat: ”Ca răspuns la o instrucțiune a Secretarului Apărării și la o solicitare a aliaților noștri polonezi, generalul Walters, comandantul Comandamentului European, a ordonat Armatei SUA în Europa și Africa să redistribuie două baterii Patriot în Polonia”.

Pregătirile armatei ruse - pregătiri pentru asaltul Kievului

Armata Rusiei își rezolvă unele dintre problemele logistice și ar putea lansa un atac asupra Kievului în câteva zile

Forțele ruse au continuat să se concentreze în periferia de est, nord-vest și vest a Kievului pentru un asalt asupra capitalei în următoarele 1-4 zile.

Apariția raportată a forțelor aparținând liderului cecen Ramazan Kadyrov, formațiunilor de securitate internă a Rusiei Rosgvardia și a companiei militare private Liga (fostul Wagner) la periferia vestică a Kievului poate indica faptul că armata rusă se luptă să adune suficientă putere convențională de luptă pentru a lansa atacul său asupra capitalei.

Forțele ruse de lângă Kiev au avut înaintări limitate și s-au pregătit pentru unități limitate pentru a continua încercarea de încercuire spre vest, estimează ISW.

NATO - Repoziționare strategică 

Mircea Geoană dă de înțeles că vom asista la rearanjări de forțe NATO în Flancul Estic, probabil fiind vizate România, Polonia și statele baltice.

”Pe lângă costul economic și financiar, un lucru a început să fie discutat la nivel de NATO, continuă la nivelul miniștrilor apărării. Vom schimba în mod fundamental modul în care ne vom așeza forțele și resursele în Flancul Estic și această schimbare de paradigmă strategică pe care Federația Rusă a introdus-o în Europa va produce modificări și din punct de vedere militar, din partea NATO.

Citește și: SHELL. Lovitură grea pentru Kremlin: anunță că se RETRAGE de pe piața rusească. Diaconescu: Solidaritate neinfluențată de stat

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel