Întâlnire Putin - Zelenski. Oficial turc: Este POSIBILĂ în zilele următoare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul turc al apărării a declarat miercuri că este posibilă o întâlnire a celor doi lideri.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan speră că, la inițiativa sa, vor avea loc discuții între liderii ucrainean și rus, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, întâlnire ce s-ar putea concretiza în curând.

Întâlnirea președinților Ucrainei Volodimir Zelenski și a Rusiei Vladimir Putin ar putea avea loc în zilele următoare, a declarat ministrul turc al Apărării Hulusi Akar, după o întâlnire a Grupului Consultativ pentru Apărare și Securitate pentru Ucraina la care au participat peste 40 de țări, care a avut loc marți, 26 aprilie, la Baza Aeriană Ramstein din Germania.

Potrivit acestuia, este necesar să se deschidă calea diplomației cu o abordare moderată pentru a găsi soluții pașnice.

Președintele Erdogan s-a întâlnit în mod repetat cu domnul Putin și cu domnul Zelenski. La aceste întâlniri, președintele încearcă să obțină, cât mai curând posibil, o încetare a focului, iar cei doi lideri să se așeze la masa negocierilor.

Sperăm că, în ciuda unor dificultăți, în zilele următoare, în urma propunerilor președintelui Turciei, cei doi lideri (din Rusia și Ucraina n.r.) se vor putea reuni” - a mai spus ministrul.

Akar a dat asigurări că Turcia va continua să contribuie, inclusiv prin mediere, pentru a se asigura că situația umanitară nu se deteriorează și că se ajunge la încetarea focului cât mai curând posibil.

Momentul și contextul nu au fost încă stabilite

Mykhailo Podoliak, consilierul șefului Președinției, Andriy Yermak, comentând informațiile Ministerului turc al Apărării, spune că între cele două părți există contacte doar nivel tehnic.

”Pe de o parte, vedem o anumită intensificare a ostilităților în estul Ucrainei, precum și încercări de a distruge complet Mariupol. Pe de altă parte, consultările continuă doar la nivelul subgrupurilor de lucru, care pregătesc pozițiile părților în termeni juridici.

De îndată ce vor apărea detaliile, vom face un anunț”, a explicat oficialul, citat de publicația Faktîi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel