Insula Șerpilor, coșmar pentru trupele ruse: ”Devine deja un cap de pod legendar pentru frumoasa lichidare a rușilor”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Trupele Federației Ruse nu reușesc să controleze pe deplin Insula Șerpilor.

Dronele Bayraktar TB2 au ajuns până aproape de Insula Șerpilor și au distrus o navă rusească de desant  Serna și două bărci de asalt Raptor.

O a treia barcă de asaslt Raptor a fost grav avariată, se arată în comunicatul Comandamentul Operațional „Sud” al Armatei ucrainene. Informația nu a fost încă confirmată și de alte surse.

„Lângă Insula Șerpilor, care devine deja un cap de pod legendar pentru frumoasa lichidare a forțelor și a capacităților rasiste ( ale forțelor armate ale Rusiei n.r.), atacurile aeriene ale (dronelor) Bayraktar au distrus o navă de desant Serna, două bărci de asalt Raptor, iar un alt Raptor a fost grav avariat. 46 de rasiști (militari ruși n.r.) ​​din echipajul și echipa de debarcare au fost demiși din cadrul forțele inamicului”, se arată în comunicat.

Cu toate acestea, filmarea loviturii de pe vas nu a fost datată și, ulterior, au fost văzuți oameni mișcându-se pe vas.

Clasa Serna - denumită și Proiectul 11770 - este un tip de navă de desant construită pentru Marina Rusă. Doar 12 unități au fost produse între1994 și 2014. navele folosesc sistemul de cavitate de aer, care este bazat pe captarea aerului de sub carena navei pentru a reduce rezistența și a crește viteza.

Ulterior, Comandamentul Operațional „Sud” a prezentat și un videoclip. Aceștia explică despre ce este vorba: o unitate a Forțelor Armate ale Ucrainei a distrus un elicopter inamic cu un grup de aterizare pe Insula Șerpilor.

Nu putem înceta să facem asta: alungăm inamicul din fiecare bucată de pământ, chiar și dintr-o insulă mică, din mare și chiar din aer”, se arată în comunicatul postat pe Facebook.

Filmările vin la o zi după ce surse ucrainene au susținut că au lovit fregata rusă modernă Amiral Makarov într-un atac cu rachete Neptune.

Până acum nu a existat nicio confirmare a atacului asupra fregatei Makarov despre care ucrainenii susțin că ar fi fost avariată în aceste atacuri.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel