Insula Șerpilor, burdușită cu armament. Rusia are gânduri mari cu peticul de pământ, situat la 40 de km d România

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 20 mai, 17:04 | Categorie: Politică
Regiunea de nord-est a Mării Negre
Regiunea de nord-est a Mării Negre

Rușii încearcă să transforme Insula Serpilor într-un avanpost.

Armata rusă a decis să transforme Insula Șerpilor într-un cap de pod fortificat și a adus o cantitate mare de echipament militar pe ea.

Sursele din Crimeea ocupată au confirmat pentru publicația Defense Express faptul că forțe semnificative au fost implicate în transferul de arme de la navele de aterizare, precum și de nave și aeronave care au asigurat acoperire. Având în vedere ținuta și informațiile despre încărcătura de pe ambarcațiunea de aterizare, se poate spune că până la cinci sisteme de rachete antiaeriene sunt în prezent desfășurate pe Insula Șerpilor.

Cel mai probabil, vorbim despre cel puțin un SAM „Thor”, precum și mai multe sisteme antiaeriene de rachete și artilerie „Pantsir-C1”. S-a înregistrat și deplasarea a două autocamioane, a căror descriere indică faptul că sunt mașini de transport și încărcare pentru rachete.

Armata subliniază că cele două nave cu rachete de croazieră continuă să reprezinte o amenințare similară cu sistemele de rachete de coastă și aeronavele strategice inamice.

Totodată, Comandamentul operațional Sud al Armatei Ucrainei confirmă că Rusia încearcă fortificarea Insulei Șerpilor.

„Fără a-și abandona intențiile de a se fortifica Insula Șerpilor și de a ataca dinspre mare, inamicul a format 2 detașamente de nave de război. Dar vremea furtunoasă a Mării Negre îi obligă să se ascundă mai aproape de bazele din Crimeea ocupată temporar ”, se arată în comunicat.

Dacă informațiile sunt confirmate, se poate afirma că armata Federației Ruse a format pe Insula Șerpiloro apărare destul de puternică împotriva atacurilor aeriene, care ar avea o rază de acțiune de 15-20 km, care ar face dificil un atac asupra insulei.

În același timp, trebuie amintit că Insula Șerpilor se află în zona de acțiune a unor sisteme de rachete precum lansatoarele de rachete ”Smerch” /”Tornado”.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite