Insula Șerpilor. Britanicii avertizează cu privire la importanța strategică a STÂNCII din Marea Neagră

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Regiunea de nord-est a Mării Negre
Regiunea de nord-est a Mării Negre

Rusia își continuă eforturile de a-și întări garnizoana de pe Insula Șerpilor.

Un raport zilnic al serviciilor britanice de informații arată că Moscova încearcă să fortifice Insula Șerpilor, în timp ce Ucraina a lovește cu succes apărarea antiaeriană de pe stânca din Marea Neagră, situată la doar 40 de km de litoralul Romaniei.

Britanicii spun că în Marea Neagră se dă o bătălie majoră: ucrainenii întrerup cu succes aprovizionarea insulei ocupate, folosind drone Bayraktar, iar navele de aprovizionare rusești au o protecție minimă, deoarece marina a ordonat tuturor navelor de război să se retragă în Crimeea după scufundarea Moscovei.

„Luptele continuă pe Insula Șerpilor, iar Rusia a încercat în mod repetat să-și consolideze garnizoana neprotejată staționată acolo... Dacă Rusia își întărește poziția pe Insula Șerpilor cu rachete strategice de apărare aeriană și apărare de coastă, acestea ar putea domina nord-vestul Mării Negre”,  se spune in mesaj.

De asemenea, britanicii observă că Ucraina a lovit cu succes, folosind drone Bayraktar, apărarea antiaeriană rusească și aprovizionarea insulei.

”Navele rusești de aprovizionare au o protecție minimă în partea de vest a Mării Negre după retragerea flotei ruse în Crimeea din cauza pierderii crucișatorului de rachete Moscova”, se mai arată în postare.

Informațiile britanice au spus anterior că subestimarea rezistenței ucrainene și pierderile suferite ca urmare nu i-au permis lui Vladimir Putin să anunțe, pe 9 mai, succesul militar al armatei sale în Ucraina.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel