Hillary Clinton: ”Îmi amintesc întâlnirile cu arogantul Putin. Își întindea mereu picioarele în fața mea” / Trump, președinte: ”Alternativa este prea înfricoșătoare”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: flickr / Edward Kimmel; kremlin.ru
Foto: flickr / Edward Kimmel; kremlin.ru

În opinia lui Hillary, singura cale ca Rusia să câștige în Ucraina ar fi realegerea lui Trump în 2024 ca președinte al SUA.

Fustul secretar de stat al SUA din mandatul lui Barack Obama, Hillary Clinton , a acordat un interviu pentru Financial Times.

Ea a comentat invadarea Ucrainei de către Rusia, spunând că nu este de acord cu fostul șef al diplomației americane, Henry Kissinger, care spunea recent că Ucraina ar putea ceda teritoriu lui Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului.

„Trebuie să-i aduci un omagiu lui Kissinger pentru longevitatea sa, dacă nu pentru declarațiile de acum”.

Întrebată despre liderul rus, despre care ea a spus cândva că nu are „suflet pentru că este fost membru al KGB”, Hillary a reamintit despre rolul președintelui rus în alegerile din SUA din 2016. Fosta contracandidată a lui Trump crede că acțiunile Rusiei de atunci au fost o răzbunare pentru declarația ei ca secretar de stat din 2012, prin care își manifesta sprijinul pentru protestele de la Moscova pro-democrație și împotriva revenirii lui Putin la președinția Rusiei.

Întâlnire de gradul 3

Fosta primă doamnă a SUA a povestit cum a decurs o cină de lucru, la un restaurant din Londra, în urmă cu câțiva ani, unde oaspeții au discutat despre oportunitatea expansiunii NATO după Războiul Rece.

După un timp, chelnerul i-a întrerupt spunând: „Înainte să-ți iau comanda, sunt din Polonia și am un lucru de spus: să nu ai niciodată încredere în ruși!” și-a amintit Clinton.

Ea a subliniat apoi: „Întotdeauna am crezut în extinderea NATO și cred că argumentele împotriva acesteia sunt, în cel mai bun caz, naive, pentru că ceea ce am văzut este o dovadă pozitivă a motivului pentru care a fost necesară extinderea”.

Hillary l-a criticat dur pe președintele Rusiei, cu care s-a întâlnit de mai multe ori în timpul mandatului său, spunând că „nu-i plac criticii, mai ales dacă sunt femei”.

Fostul secretar de stat al SUA a adăugat că atitudinea lui Putin față de aceasta a fost una sexistă.

”Am avut niște interacțiuni interesante, chiar utile în privat, iar apoi jurnaliștii erau invitați înăuntru și el spunea ceva jignitor despre America. Apoi va continua în acel ritm. Și pentru a spori impresia, își desfăcea în mod deliberat picioarele”, explică Hillary.

În opinia ei, singura cale către victoria Rusiei în Ucraina ar fi realegerea lui Trump în 2024.

”Dacă Trump ar fi câștigat în 2020, s-ar fi retras din NATO. Nu am nicio îndoială în acest sens, a spus ea, adăugând că, în general, cel mai important este să câștigăm următoarele alegeri pentru că „alternativa este prea înfricoșătoare”, a subliniat Hillary.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel