Guvernul Ciucă începe activitatea cu încă o ZI LIBERĂ. Bogdan Chirieac: Este emblematic pentru guvernele României

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: pixabay
Sursa foto: pixabay

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru votul de învestire a Guvernului Ciucă.

În cadrul şedinţei pentru învestirea Guvernului, vicepreşedintele USR l-a felicitat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, "pentru achiziţie". El a mai spus că este pentru prima dată când PNL "de bună voie şi nesilit de nimeni" predă guvernarea.

Obiectivele Guvernului: Domnia legii, Schengen, securitate și...brand de țară

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, joi, în plenul Parlamentului că Guvernul va asigura respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei, iar, în plan extern, va avea ca obiectiv strategic aderarea României la Spaţiul Schengen şi consolidarea profilului de pilon de securitate regional în NATO şi a rolului în UE. 

Acesta a mai adăugat că în guvernarea sa cota unică de impozitare va fi păstrată, capitalul autohton va fi încurajat prin măsuri concrete şi, de asemenea, se va lucra pentru crearea unei identităţi de brand pentru România.

Guvernul Ciucă începe activitatea cu încă o ZI LIBERĂ

”Prima măsură a acestul Guvern nu este să se apuce de muncă, ci să dea o zi liberă, să facă faimoasele punți în România. Deci începe cu o zi liberă Guvernul Ciucă.” a atras atenția Bogdan Chirieac. 

Analistul politic remarcă faptul că noul executiv continuă tradiția guvernelor de până acum, oferind zile libere la pachet: ”Nu e chemare la muncă. Băi, oameni buni, cum rezolvăm pandemia, criza economică, socială, medicală”, scrie DCNews.

Situația e atât de complexă în România, ca să nu spun gravă, încât e nevoie de muncă... de MUNCĂ, fir-ar să fie! Dar văd că munca lipsește. Guvernul începe cu o zi liberă. Apoi se dă o săptămână liberă, apoi o lună liberă, apoi șase luni lucrat de acasă și apoi ne mirăm că tot alergăm în coada tuturor” a punctat Bogdan Chirieac.

El evidențiază, cu privire la promisiuni, că ”a da din gură nu e greu deloc”, subliniind că partea importantă e ”de unde se vor lua banii”. ”Să vedem, poate, știu eu, se vor apuca de muncă, dar că începe Guvernul cu o zi liberă, e perfect! E în stilul guvernelor de până acum, e emblematic pentru guvernele României. Deci nu e chemare la muncă. Băi, oameni buni, cum rezolvăm pandemia, criza economică, socială, medicală, de care vreți dvs.? Păi, o rezolvăm prin muncă, așa s-au ridicat națiunile! Și nemții, și japonezii, și americanii, și englezii. Toți! Nimeni nu s-a ridicat prin stat cu burta la soare sau pe pârtia de schi ori pe terenul de golf, nu! Eh, nu, la noi începe cu o zi liberă...” a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Citește și: Miniștrii guvernului Ciucă, audiați la comisiile parlamentare

Miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, toţi primind avize pozitive. Avizul comisiilor este consultativ.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel