Guvernator ucrainean: Rușii au intrat într-un oraș cheie; noi imagini din satelit arată orarul unităților rusești

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Guvernatorul ucrainean spune că forțele ruse au intrat în Severodonețk, un oraș cheie din Lugansk


Forțele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă din ultima fortăreață din Luhansk pentru a evita capturarea, susține guvernatorul acelei regiuni din estul Ucrainei, Serhiy Haidai.

Haidai a anunțat că forțele ruse au intrat în Severodonețk, un oraș cheie din Lugansk și cel mai mare oraș din regiunea Donbas. Oficialul a declarat că în regiunea Luhansk sunt aproximativ 10.000 de soldați ruși.

Locuitorii oraşelor Lisichansk, care se află lângă Severodonetsk, un oraş cheie din Lugansk, dar și cei din Lisichansk, se aşteaptă ca invazia să se agraveze.

Cetățenii pot vedea și auzi bombardamentele din apropiere de Severodonețk și se așteaptă să li se întâmple același lucru.Armata rusă a confirmat sâmbătă cucerirea localităţii cheie Liman din estul Ucrainei, informează AFP şi Reuters.

"În urma acţiunilor comune ale unităţilor de miliţie ale Republicii populare din Doneţk şi forţelor armate ruse, oraşul Liman a fost eliberat integral de naţionalişti ucraineni", a afirmat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Separatiştii proruşi din Doneţk au anunţat de vineri cucerirea acestui important nod feroviar care deschide calea spre marile oraşe Sloviansk şi Kramatorsk. De asemenea, Liman se află la vest de Severodoneţk şi Lisiceansk, alte două importante oraşe ucrainene situate mai departe în est.

Armata ucraineană a anunţat că a ucis peste 30.000 de soldaţi ruşi de la începutul invaziei ruse , relatează Kyiv Independent. Au distrus 1.330 de tancuri, 207 avioane, 174 elicoptere și peste 500 de drone. Aceste cifre nu au fost verificate independent.

Consilierul prezidenţial şi negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a afirmat sâmbătă că un acord cu Rusia este nedemn de încredere şi Moscova poate fi determinată să oprească invazia doar prin forţă.

"Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani", a scris Podoliak pe Telegram. "Este posibil să negociezi cu o ţară care minte întotdeauna cu cinism şi în scop propagandistic?", a transmis acesta pe reţeaua de mesagerie.

Regiunea Herson, ocupată de Rusia, și- a închis granițele cu teritoriile ucrainene din jur, a declarat sâmbătă Kirill Stremousov, șef adjunct al administrației ruse din Herson, potrivit presei de stat RIA-Novosti.


Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel