Gruparea Stat Islamic, dublu ATENTAT în Afganistan. ”Atacuri sistematice asupra școlilor și moscheilor aglomerate”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de la o moschee şiită din Mazar-i-Sharif.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat joi atacul sângeros de la o moschee şiită din Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, soldată cu cel puţin 11 morţi şi 15 răniţi, informează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

"Soldaţii califatului au reuşit să introducă un colet-capcană" în moschee, a anunţat SI într-un comunicat pe reţeaua Telegram.

Bomba a fost activată de la distanţă, într-un moment în care moscheea era plină de credincioşi.

Comunitatea şiită, care reprezintă o minoritate religioasă în Afganistan, este vizată frecvent de grupări militante sunite, inclusiv SI.

O explozie separată a provocat cel puţin alte 11 victime la Kunduz, tot în nordul ţării, a indicat un responsabil local din domeniul sănătăţii.

Spitalele din Kunduz au primit 11 persoane ucise sau rănite într-o explozie separată, potrivit Najeebullah Sahel, de la autoritatea provincială de sănătate din Kunduz.

Liderii talibani din Afganistan afirmă că au luat măsuri pentru a asigura securitatea ţării după preluarea puterii la Kabul, în vara trecută, după retragerea forţelor internaţionale, dar analiştii atenţionează că se menţine riscul unui reviriment al violenţelor.

Richard Bennett, Raportorul Special al Națiunilor Unite pentru Afganistan pentru drepturile omului, a condamnat exploziile.

„Astăzi, mai multe explozii zguduie Afganistanul... atacurile sistematice țintite asupra școlilor și moscheilor aglomerate solicită investigarea imediată, responsabilitatea și încetarea încălcărilor drepturilor omului”, a spus el într-un Tweet.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel