Ghinea, derapaj incredibil. Jigniri la adresa lui Budăi

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Politică
foto Facebook Cristian Ghinea
foto Facebook Cristian Ghinea

De când e influencer, Cristian Ghinea e chiar mai acid decât era. 

Astăzi, vizat a fost Marius Budăi, ministru al Muncii, pe care l-a numit ”bâtă sovietică”. 

”Budăi cugetând: ”Aceşti 1,2 miliarde de lei nu au ieşit din buzunarele noastre, ale cetăţenilor români, ci au rămas practic la noi şi Guvernul i-a pus”. Nu, bai, bâtă sovietică: voi ați luat banii de la cetățeni și acum dați înapoi cu țârâita doar unora. USR a propus de la început sa scădem TVA pe energie. Banii rămâneau la oameni. Așa, statul ia 10 miliarde de lei în plus la buget (din creșterea de preț la energie cea mai mare parte merge la stat). Apoi dă unora înapoi un miliard. Și se laudă că dă de la Guvern. Sistemul socialist securist în toată splendoarea sa bovină.” a scris Cristian Ghinea, poreclit și ”ministrul zero” din cauză că atât cât a ocupat Ministerul Fondurilor Europene nu ar fi atras niciun leu. 

”De ieri până azi, guvernul socialist a adăugat la datoria publică 400 milioane de lei. Atât ne împrumutăm în fiecare zi. La cea mai mare dobândă - dublu față de cât dădeam în pandemie. Chiar și așa, nu vor mai găsi bani de împrumut. Se apropie funia de par.” mai susține el. 

Ce a spus Marius Budăi

Întrebat, la RFI, ce rezolvă ultimele măsuri sociale și economice anunțate de coaliție, Marius Budăi a răspuns: ”În primul și-n primul rând, rezolvă, dacă discutăm de seniorii României, 3,2 milioane de pensionari, cei cu statut de pensionar în România, primesc acest al treilea sprijin. De fapt, dacă pun și majorarea de la început de an, e al patrulea sprijin pentru pensionari. Nu urmărim altceva și fac o mică paranteză, nu ne lăudăm cu aceste măsuri, doar discutăm și facem cunoscut publicului larg, ne dorim să le apărăm puterea de cumpărare. Suntem după o liberalizare sălbatică în România a prețurilor din energie, accentuată de explozia prețurilor la energie la nivel mondial și trebuie să venim cu măsuri. Vreau să vă spun că numai la Ministerul Muncii, pentru compensarea facturilor din energie la consumatorul casnic, am plătit până acum 1,2 miliarde de lei. Acești 1,2 miliarde de lei nu au ieșit din buzunarele noastre, ale cetățenilor români, ci au rămas practic la noi și Guvernul i-a pus (...). Nu facem altceva decât să fim proactivi, nu să așteptăm să scadă puterea de cumpărare foarte mult și apoi noi să intervenim.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel