Germania a CONFISCAT un iaht de 600 de milioane de dolari. Aparținea miliardarului rus Usmanov

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Iahtul Dilbar / Foto: flickr, Tiomax80
Iahtul Dilbar / Foto: flickr, Tiomax80

Autoritățile germane au pus în aplicare sancțiunile dispuse de Uniunea Europeană.

Mai multe surse au declarat pentru revista Forbes că autoritățile germane au confiscat iahtul-ul omului de afaceri rus, un apropiat al lui Putin, Alisher Usmanov, împotriva căruia Uniunea Europeană a impus sancțiuni.

Potrivit publicației Forbes, iahtul Dilbar a fost confiscat pe 2 martie în portul Hamburg.

Nava se află în șantierele navale ale companiei de construcții navale Blohm Voss de la sfârșitul lunii octombrie 2021 pentru renovări.

Valoarea estimată a anavei este de 600 de milioane de dolari. Usmanov a cumpărat nava în 2016 de la compania germană de construcții navale Lürssen. Iahtul a fost construit conform cerințelor clientului, cu modificări speciale la interior și service timp de 4 ani și 4 luni.

Dilbar are o deplasament de 15.917 tone, ceea ce îl face cel mai mare iaht cu motor construit vreodată în lume. Echipajul navei este format din cel puțin 96 de marinari.

La bord se află o piscină, care este considerată cea mai mare piscină de pe navă din istoria construcțiilor navale, două heliporturi, o saună, un salon de înfrumusețare și o sală de sport. 

Iahtul poate găzdui 24 de oaspeți în 12 cabine de lux. 

Franța a CONFISCAT iahtul lui Igor Sechin - șeful Rosneft

„Le mulțumesc vameșilor francezi pentru aplicarea sancțiunilor UE împotriva persoanelor apropiate guvernului rus”, a scris ministrul francez de finanțe, Bruno Le Mer, informează CNBC .

Autoritățile franceze au confiscat iahtul Amore Velo pe 2 martie, după o inspecție care a durat câteva ore. Iahtul de 85 de metri a fost capturat la șantierele navale La Ciotat, pe coasta de sud a Franței.

Sechin se află pe o listă a oligarhilor ruși, publicată pe 28 februarie împotriva cărora au fost impuse sancțiuni UE ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Iahtul urma să rămână în port până la 1 aprilie pentru reparații. Cu toate acestea, Ministerul de Finanțe francez a spus că iahtul se pregătea să navigheze atunci când autoritățile au început o inspecție.

Ministerul a spus că tentativa a fost o încălcare a sancțiunilor planificate și a codului vamal.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel