Gabriela Firea, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: Specialiștii aduși de el au întins și au stricat acoperișul de pe Arena Naţională

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea a lansat noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan, premarul Capitalei.

"Minte și aruncă, din nou, vina pe mine"

"Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizări lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului. 

Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna. În prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului! Să nu uităm imaginile și scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus! 

E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri. Chiar Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși. Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase. 

"Și mai spune o minciună"

Și mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpiniști utilitari pentru întinderea membranei și închiderea acoperișului. Nu e așa, s-au folosit chiar de angajații firmei care reprezintă producătorul, informațiile fiind publice. 

Nu pot răspunde pentru alții, dar cât am fost eu primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcționarea sistemelor de la stadion și a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, exact aceeași companie care a câștigat acum contractul de mentenanță", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea, alt atac la adresa lui Nicușor Dan: S-a așezat pe fotoliul de primar general și s-a ales praful

În luna iulie, ministrul Familiei îl acuza pe edil că blochează proiectul ”Nicolae Grigorescu”.

"Au trecut doi ani de când am inaugurat Pasajul Nicolae Grigorescu - un proiect major, pe care l-am găsit blocat și realizat doar 10%. Încă o promisiune îndeplinită în mandatul meu de primar general. Păcat că Nicușor Dan a blocat etapa a doua - modernizarea străzii Iuliu Hațeganu, până la șoseaua Vitan-Bârzești! Avea proiectul la cheie, constructorul aștepta ordinul de începere, dar…NIMIC!

În 2020, când a fost deschis circulației, Pasajul Nicolae Grigorescu împlinea zece ani de când au fost începute lucrările. Ajungem la aproape 13 ani, dacă punem la socoteală proiectarea și pregătirea dinainte. Încă de la începutul mandatului, în 2016, echipa mea a dus o muncă titanică pentru debloca șantierul și a repara greșelile din proiectul inițial. Am reușit și s-a făcut un pas important pentru închiderea inelului median de circulație a Capitalei și pentru fluidizarea traficului dintre sectoarele 3 și 4. Le mulțumesc tuturor colegilor și specialiștilor care s-au implicat în această lucrare!". Citește mai departe>>

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel