Funeraliile Elisabetei a II-a, recomandări pentru demnitarii care vor participa: Zboruri comerciale şi autobuze

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Organizatorii au comunicat câteva recomandări pentru delegațiile participante la funeraliile Reginei Elisabeta a II a.

Liderii din întreaga lume vor trebui să evite avioanele private pentru a călători în Regatul Unit pentru funeraliile Elisabetei a II-a, în timp ce autobuzele colective vor înlocui elicopterele şi maşinile personale pentru deplasările lor la Londra, scrie luni site-ul Politico, citat de France Presse.

Funeraliile monarhului, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, vor avea loc luni 19 septembrie la Westminster Abbey din Londra. Sunt aşteptaţi demnitari din întreaga lume, printre care preşedintele american Joe Biden şi multe capete încoronate.

Aceasta este o provocare uriaşă de securitate şi logistică pentru autorităţi, care, potrivit site-ului Politico, au cerut liderilor străini să folosească, "când este posibil", zboruri comerciale şi nu avioane private pentru a ajunge în Marea Britanie.

De asemenea, sunt uitate elicopterele pentru a se deplasa în capitala britanică şi maşinile private pentru a ajunge la funeralii: liderii mondiali se vor duce la Westminster Abbey cu autobuzul, potrivit documentelor Foreign Office obţinute de Politico.

"Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden într-un autobuz, nu?", a declarat enervat duminică un ambasador străin la Londra, citat de media. Preşedintele SUA călătoreşte cu avionul său Air Force One şi se deplasează cu vehiculul blindat poreclit "The Beast".

În plus, un singur reprezentant pentru fiecare ţară şi soţul sau soţia acestuia vor avea voie în abaţia Westminster, precizează Politico, citând o notă trimisă ambasadelor sâmbătă.

"Din cauza spaţiului limitat în timpul funeraliilor naţionale şi a evenimentelor conexe, niciun alt membru de familie, de personal sau anturaj al invitatului principal nu va putea fi admis", se arată în această notă.

În ziua funeraliilor, "din motive de securitate şi din cauza perturbărilor în trafic", liderii nu vor avea voie să circule cu maşina privată, dar le vor fi puse la dispoziţie autobuze.

Dacă în ciuda recomandărilor britanice, liderii vin totuşi cu avionul lor, guvernul avertizează în nota sa că aeroportul londonez Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private şi, prin urmare, vor trebui să aibă în vedere "aeroporturi mai puţin aglomerate".

Joe Biden, dar şi preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi premierul australian Anthony Albanese, precum şi monarhi din întreaga lume sunt aşteptaţi la Londra pentru aceste funeralii istorice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel