Franța. Candidatul care a primit 20% din voturi și-a ANUNȚAT intenția: NU votați pentru Le Pen!

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Emmanuel Macron, şi candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen sunt candidații care se vor lupta în turul doi al prezidențialelor franceze.

După numărarea 97% din voturi, Macron conduce cu 27,4% la 24%, cât a primit candidata de extremă dreapta Marine Le Pen.

Candidatul de extrema stânga la președinția franceză, Jean-Luc Melenchon, a cerut alegătorilor să nu voteze pentru Marine Le Pen, scrie bfmtv

„Se deschide o nouă pagină de luptă”, a spus Melenchon. „Fiecare dintre voi se confruntă cu o decizie. (...) Vă înțeleg supărarea (... )Depinde de tine", a spus Melenchon. "Știm pe cine nu vom vota niciodată. Nu trebuie să-i dai niciun vot doamnei Le Pen."

Președintele francez Emmanuel Macron a câștigat duminică primul tur al alegerilor. Acest lucru este evidențiat de rezultatele prelucrării a 100% din buletinele furnizate de municipalități .

Macron a primit 27,4% din voturi, cu trei puncte mai mult decât la alegerile de acum cinci ani.

Locul al doilea i-a revenit liderului partidului de extremă dreapta Uniunea Națională, Marine Le Pen, care a fost votată cu 24% din voturi. De asemenea, ea și-a îmbunătățit rezultatul cu două puncte față de alegerile precedente.

Al treilea a fost candidatul de stânga din Jean-Luc Melenchon cu un rezultat de 22,2%, mai mult decât se aștepta în urma exit-poll-urilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel