Fotoreporterul Max Levin ar fi fost executat de armata rusă. ”Posibil chiar tortură”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: pexels, Lukas
Foto: pexels, Lukas

O nouă dovadă a cruzimii armatei ruse.

Fotoreporterul ucrainean Max Levin și militarul Oleksii Cernişov, care îl însoțea, au fost executați de armata rusă, arată o anchetă a organizației internaționale „Reporteri fără frontiere” (RSF).

Reprezentanții organizației s-au întors la locul unde au fost găsite cadavrele lui Levin și Chernyshov la 1 aprilie. Ancheta „Reporteri fără frontiere” a evidențiată că s-au tras mai mult de 14 gloanțe în mașina carbonizată.

Pe baza informațiilor și a probelor strânse, anchetatorii RSF au reușit să reconstituie cele întâmplate: „Analiza fotografiilor de la locul crimei și a probelor confiscate indică clar execuția, care este posibil să fi fost precedată de interogatoriu sau chiar de tortură”.

Jurnaliștii speculează că Levin a fost probabil ucis de una sau două împușcături de la mică distanță, iar Cernişov ar fi putut fi ars de viu.

Levin și Cernişov căutau probabil o dronă dispărută în pădure pentru a obține imagini cu invazia rusă a zonei.

Anchetatorii au mai găsit urme ale armatei ruse: ambalaje pentru alimente și tacâmuri din plastic, care mai pot conține urme de ADN.

Oficialii RSF speculează că Levin și Cernişov ar fi fost uciși de Divizia 106 Aeropurtată sau de forțele speciale ruse.

Trupul neînsufleţit al fotojurnalistului ucrainean Max Levin, care dispăruse în timp ce lucra la nord de Kiev, a fost descoperit de poliţie pe 1 aprilie.

"Potrivit informaţiilor preliminare, Maxim Levi a fost asasinat cu două gloanţe trase din arme de mici dimensiuni de militari din forţele armate ruse", a anunţat institutul, care a citat Procuratura Generală de Stat. Informaţia nu a putut fi verificată din alte surse, transmite Reuters.

Potrivit Institutului pentru Mass-Media din Ucraina, cadavrul lui Levin a fost descoperit în localitatea Huta Mezihirska, la nord de capitala Kiev. Reuters relatează că în zonă se înregistraseră bombardamente intense.

Max Levin, născut în 1981, a colaborat de-a lungul timpului cu presa ucraineană şi internaţională, printre care cu Reuters, BBC şi Associated Press.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel