Partygate. Fotografii noi cu Boris Johnson la ”petrecerea din izolare”, organizată chiar la biroul premierului

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Au apărut imagini bomba care par să-l arate pe Boris Johnson petrecând birou în timpul celui de-al doilea blocaj național.

Imaginile, publicate de ITV News, aruncă noi semne de întrebare cu privire la sinceritatea premierului în relatarea sa despre povestea Partygate.

Boris Johnson poate fi văzut toastând în compania personalului la evenimentul, despre care postul de televiziune spune că a avut loc pe 13 noiembrie 2020.

Pe masa din fața lui pot fi văzute sticle de alcool și mâncare și cel puțin opt persoane stând una lângă cealaltă.

Restricțiile de la acea vreme, legate de coronavirus, spuneau că doar două persoane din gospodării diferite puteau să se întâlnească la interior.

Premierul, care în imagini pare să țină un toast, a continuat să susțină, în Parlament, că nu a existat nicio petrecere în acea zi .

”Normele … și regulile au fost respectate tot timpul”, susține premierul.

Premierul a continuat să susțină în mod repetat, atât în ​​Parlament, cât și în public, că nu au existat petreceri în propria casă și la locul de muncă.

Totuși, Poliția Metropolitană a constatat contrariul și l-a amendat în mod corespunzător pe Johnson pentru încălcarea legii.

O purtătoare de cuvânt a cabinetului premierului a declarat în luni: „Oficiul Cabinetului și Poliția Metropolitană au avut acces la toate informațiile relevante pentru investigațiile lor, inclusiv la fotografii.

„Met și-a încheiat investigația, iar Sue Gray își va publica raportul în zilele următoare, moment în care prim-ministrul se va adresa Parlamentului”.

Unul dintre liderii laburiștilor, Angela Rayner, l-a acuzat pe Boris Johnson că, fără îndoială, a mințit cu privire la petrecerile care au încălcat regulile din Downing Street.

Ea a declarat că: „În timp ce publicul britanic făcea sacrificii uriașe, Boris Johnson încălca legea.

„Boris Johnson a spus în mod repetat că nu știe nimic despre încălcarea legii – acum nu mai există nicio îndoială, a mințit el. Boris Johnson a făcut regulile, apoi le-a încălcat.

„Prim-ministrul și-a înjosit biroul. Poporul britanic merită mai bine. În timp ce laburiștii au un plan pentru abordarea crizei costului vieții, parlamentarii conservatori sunt prea ocupați să apere acțiunile lui Boris Johnson”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel