Fostul premier Mihail Kasianov a fugit din Rusia. ”Sper că este pentru puţin timp''

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Mihail Kasianov / youtube, RTVI
Foto: Mihail Kasianov / youtube, RTVI

Mihail Kasianov, fost premier al Federaţiei Ruse, a anunțat că a plecat din Rusia. 

Fost premier al Federaţiei Ruse în timpul primului mandat complet de preşedinte deţinut de Vladimir Putin (2000-2004), Mihail Kasianov a anunţat vineri că se află în străinătate.

Sunt în Europa, dar nu dezvălui unde, deși este ușor de calculat. Sper că este pentru puţin timp, a scris el într-un mesaj transmis agenţiei de presă franceze, confirmând informaţiile difuzate de media ruse.

Kasianov nu a dorit să precizeze motivele şi data plecării sale şi nici locul unde se află, dar fostul premier, acum în vârstă de 64 de ani, şi-a afirmat public opoziţia faţă de războiul din Ucraina.

El este membru al unui 'comitet antirăzboi' creat în străinătate de mai mulţi opozanţi ruşi, printre care fostul oligarh în exil Mihail Hodorkovski, dar și marele șahist Garry Kasparov.

Konstantin Merzlikin, membru al biroului executiv al Parnas, micul partid liberal de opoziţie condus de Mihail Kasianov, a indicat că nu ştie exact unde a plecat acesta, în ce ţară şi în ce oraş.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel