Fost șef al celulei CIA din Moscova: „Știu cine complotează împotriva lui Putin. Îl vor ucide ca pe Troțki!”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Referirea la ciocanul în cap este acolo ca o amintire a asasinarii lui Lev Troțki, care a fost ucis de un piolet la ordinul lui Stalin.

Vladimir Putin ar putea fi ucis în urma unei conspirații din spatele cercului său interior de oameni.

Așa susține Daniel Hoffman, un fost ofițer CIA, care a condus activitățile informative de la Moscova și acum lucrează pentru postul de televiziune american Fox News.

Acesta crede că subalternii liderului rus ar putea încerca să-l asasineze din cauza „invaziei eșuate” a Ucrainei.

Fostul ofițer de informații mai crede că încercarea de a-l răsturna pe Putin trebuie să fie realizată extrem de rapid.

”Băieții care o vor face vor fi extrem de disreți, astfel încât Putin să nu bănuiască nimic și să nu-i omoare mai întâi. Atacul va avea loc brusc. Ar putea fi o lovitură de ciocan în cap. O altă opțiune este să-l salvezi pe Putin într-un cămin de nebuni. Este, de asemenea, un scenariu foarte probabil, a mai spus Hoffman pentru Daily Beast.

Oamenii cheie

Hoffman crede că știe care sunt cei trei oameni cheie din spatele conspirației. 

Aceștia sunt, crede el, ministrul Apărării Serghei Șoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patrushev și directorul FSB Alexander Bortnikov.

El mai speculează că unul dintre cei trei are ambiția de a deveni noul conducător al Rusiei.

Referirea la ciocanul din cap este o amintire a asasinarii revoluționarului sovietic Lev Troțki, care a fost ucis de un piolet, la ordinul lui Stalin .

Între timp, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR), generalul-maior Kirilo Budanov, a declarat pentru USA Today că tentativa de asasinat s-ar putea să nu fie necesară, deoarece Putin „nu are o viață foarte lungă în față”.

Sănătatea lui Putin a fost subiectul unor speculații intense de luni de zile, iar bârfele au escaladat după ce a fost filmat ținându-se de o masă în timpul unei întâlniri cu Serghei Șoigu. 

Vladimir Putin și cercul său interior de oameni

Liderul de la Kremlin ar fi avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență pentru cancer în aprilie, iar Putin ar suferi, de asemenea, de boala Parkinson și de „simptome schizofrenice”, susțin unele surse.

Zvonurile despre deteriorarea sănătății lui Putin au început în urmă cu doi ani, când s-a zvonit că acesta suferă atât de boala Parkinson, cât și de cancer.

Christopher Steele, un fost oficial MI6 din Rusia, subliniază că Putin are de ceva vreme o întreagă echipă de medici, dar unii analiști suspectează că motivul este doar ipohondria liderului de la Kremilin.

Canalul Telegram „General SVR” a anunțat săptămâna trecută că Putin a fost operat la mijlocul lunii mai și că operația ar fi avut succes.

Kremlinul neagă oficial toate informațiile despre presupusele probleme de sănătate ale lui Vladimir Putin.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel