Fost ministru al Sănătății: ”De 1 decembrie, Cîțu le face cadou românilor valul 5”. Bilanț Covid: La ATI, numărul cazurilor rămâne ridicat

Antonio Grigore | Dată: 22 noi 2021, 16:35 | Categorie: Politică
„De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei”, spune Ioana Mihăilă.
„De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei”, spune Ioana Mihăilă.

„Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o ”, spune fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă.

Fosta șefă de la sănătate spune că decizia Guvernului Cîțu va genera o creștere a numărului de infectări.

Cadou, valul 5

„De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populația voit la risc de infecție cu virusul SARS-COV2 de dragul unor manifestări publice. Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic”, scrie pe Facebook Ioana Mihăilă.

”Petrecere Covid”

Austria: rată de vaccinare completă cca 70% - intră în lockdown total pentru 3 săptămâni și face vaccinarea obligatorie de la anul. Germania: rată de vaccinare completă cca 67% - guvernele regionale cer vaccinare obligatorie. Olanda: rată de vaccinare completă cca 70% - guvernul vrea să elimine testarea din componența certificatului verde. România: rată de vaccinare completă cca 38% - guvernul permite evenimente cu 1.000 de persoane (vaccinate / trecute prin boală, în aer liber). Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o . Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri și sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, conchide Mihăilă.

Bilanțul Covid pentru 22 noiembrie

Toate cifrele sunt în scădere, luni fiind raportate 154 de decese și 1.550 de noi cazuri de infectare.

Numărul pacienților internați a scăzut la nivelul înregistrat la sfârșitul lunii septembrie, pe 22 noiembrie fiind 11.116 persoane internate, dintre care 1.539 la ATI.

Rata de pozitivare este în continuare ridicată, de 8,44%, dar mult sub nivelul înregistrat în luna octombrie, atunci când media testelor pozitive a fost d 22,44%.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite