Forţele ruse susțin că au sub control regiunea Luhansk. Oficial ucrainean: ”Da, desigur. De data aceasta, în fanteziile lor”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 10 mai, 14:55 | Categorie: Politică

Forţele ruse şi separatiste din Luhansk au atins frontiera administrativă a acestei republici autoproclamate din estul Ucrainei.

Miliţiile din Luhansk, susţinute de trupele ruse, au răzbit spre acest obiectiv după ce s-au luptat cu "naţionalişti" în oraşul Popasna, unde au reuşit "să străpungă apărarea inamicului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Ucraina, prin șeful administraţiei militare regionale din Luhansk, Serhii Gaidai, citat de Ukrinform, infirmă această reuşită a părţii ruse, relatează Agerpres.

În cursul operaţiunii, a indicat Konaşenkov, au fost eliminaţi "până la 120 de naţionalişti, 13 vehicule blindate şi alte 12 vehicule".

Un avion ucrainean Su-25 a fost doborât de asemenea noaptea trecută în timpul unei bătălii aeriene deasupra zonei Novaia Dmitrovka în regiunea Harkov, a mai spus el.

În plus, apărarea antiaeriană rusă a doborât trei drone şi o rachetă Tocika-U în timpul nopţii de luni spre marţi, afirmă armata rusă.

Forţele ruse au lovit şi cinci depozite cu muniţie şi combustibil în regiunea Nikolaev, potrivit ministerului rus.

Dar Serhii Gaidai, şeful administraţiei militare regionale din Luhansk, subordonată Kievului, a negat că forţele ruse şi miliţiile separatiste ar fi reuşit să ajungă la graniţa administrativă a regiunii, potrivit agenţiei ucrainene oficiale de presă Ukrinform.

"Da, da, desigur. De data aceasta, în fanteziile lor, ruşii au ajuns la graniţa administrativă a regiunii Luhansk, lângă Popasna. (...) Trupele noastre s-au retras într-adevăr din Popasna pe poziţii mult mai fortificate. Ne apărăm din răsputeri. Nimeni nu a străpuns apărarea noastră", susţine Gaidai într-o postare pe contul său Telegram, dar informaţia transmisă de Ukrinform, precum şi datele prezentate de Ministerul rus al Apărării nu au putut fi verificate din surse independente.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite