Forțele ruse au primit o lovitură grea: Ucrainenii au intrat într-un oraș important din punct de vedere strategic din Donbas

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Soldați ucraineni, în orașul Kupiansk / NEXTA - TWITTER
Soldați ucraineni, în orașul Kupiansk / NEXTA - TWITTER

”Preluăm controlul asupra noilor așezări. Restabilim steagul ucrainean și protecția poporului nostru peste tot, a spus Volodimir Zelenski.

Oraşul cheie Kupiansk, din regiunea Harkiv, a fost eliberat de sub ocupaţia trupelor ruse - anunţă, sâmbătă dimineaţă, Natalia Popova, consilieră a preşedintelui Consiliului Regional Harkiv. Potrivit acesteia, forţele armate ucrainene au preluat controlul asupra oraşului.

Brigada 92 a publicat pe o reţea socială o fotografie cu soldaţi ucraineni arborând drapelul Ucrainei la Kupiansk.

Serviciile de informații militare britanice au anunțat sâmbătă că forțele militare ucrainene amenință acum controlul rusesc asupra orașului Kupiansk și că capturarea acestuia ar fi o lovitură majoră pentru Rusia, deoarece orașul este situat pe rutele rusești de aprovizionare către câmpurile de luptă Donbas.

Presa belarusă Nexta a publicat pe Twitter o fotografie în care soldați ucraineni cu steagul ucrainean în mână pozează în fața centrului administrativ din Kupiansk.

Serviciile de informaţii britanice afirmă că trupele ucrainene sunt aproape de a recuceri un oraş strategic cheie ocupat de Rusia. Kupiansk se află în zona de nord-est a ţării, aproape de oraşul Harkiv şi are o linie feroviară pe care Rusia o folosea pentru a-şi aproviziona trupele. În timp ce Rusia se aştepta la un atac ucrainean în sudul ţării.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri seara, în discursul său video zilnic, că forțele ucrainene au capturat peste 30 de orașe și sate din estul Ucrainei, în regiunea Harkov.

„Preluăm treptat controlul asupra noilor așezări”, a spus el.

„Peste tot returnăm steagul ucrainean și protecția poporului nostru”.

El a subliniat că „luptele aprige” continuă în regiunea Donbas din estul Ucrainei, precum și în sudul țării.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel