Firea și Oprescu, acuzați de indolență de Nicușor Dan: Au preferat panseluțele, pomenile electorale și populismele

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Nicușor Dan a lansat un atac la adresa fostului edil al Caputalei, Gabriela Firea.

"Subfinanțarea sistemului de termoficare din Capitală și indolența primarilor Oprescu și Firea față de problema termiei este evidentă în acest grafic. În 2010, pierderile din rețea însumau 25% din totalul de agent termic livrat către bucureșteni, iar după 10 ani, aceste pierderi au crescut vertiginos, la 37%. Pe scurt, am asistat la o degradare cu 50% a eficienței sistemului de transport a energiei termice. În mandatele lui Sorin Oprescu și Gabriela Firea, investițiile în reabilitarea conductelor de termoficare au fost extrem de mici, ceea ce a dus la o deteriorare accelerată a conductelor montate pe vremea lui Ceaușescu.

Toată această politică inconștientă a celor doi edili, care au preferat panseluțele, pomenile electorale și populismele în locul asumării unor proiecte esențiale pentru buna funcționare a orașului, a avut ca rezultat apariția, în 2019, a marilor probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic către bucureșteni.În 2021 am reușit să stabilizăm pierderile prin schimbarea a 20 de kilometri din rețeaua primară de termoficare. O stabilizare insuficientă pentru a fi simțită la robinet sau în calorifere de către bucureșteni, dar esențială în ceea ce privește trendul dezastruos în care ne găseam.

Investițiile din acest an, care vor aduce 30-35 de kilometri de conductă nouă în rețeaua primară plus reparațiile punctuale făcute de Termoenergetica, vor duce la inversarea trendului. Conform unor date preliminarii, în anul 2022, pierderile din rețeaua de distribuție vor fi de 34%, iar în următorii doi ani, tot ca urmare a investițiilor, vom reveni la pierderi sub pragul de 30%. Acest lucru va însemna pentru bucureșteni mai puține avarii și, implicit, o furnizare mai bună a agentului termic", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Nicușor Dan va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, recent,că vrea să candideze pentru un nou mandat şi a adăugat că bucureştenii ar trebui să aibă răbdare până în 2024, pentru a vedea materializate proiectele pe care le-a demarat cu actuala administraţie.

"Cred eu, bucureştenii să înţeleagă că există o perioadă de maturitate a proiectelor pe care noi le facem cu actuala administraţie şi că un mesaj de a avea răbdare până la finalul mandatului pentru a le vedea materializate. Bineînţeles că, dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut şi mai ales cei care m-au susţinut, lucrurile pot să pară cumva... întârziate, ca să le spun aşa (...).

Până în 2024 mai trebuie să facem multe din lucrurile de care am vorbit aici. Metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important, pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate, chiar de aici o să mă duc la o întâlnire la Guvern pe tema... pentru că avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Transporturilor şi cu Consiliul Judeţean Ilfov pe subiectul ăsta. Deci sunt foarte multe lucruri pe care să le facem noi până în 2024 şi atunci evident că - cum să spun? - feedback-ul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi.

Eu evident că-mi doresc să continui, pentru că administraţia publică e pe termen lung, (...) am terminat discuţiile în mai 2021 şi primul tramvai din cele 100 a venit în iulie 2022. Deci administraţia publică e pe termen lung, Bucureştiul este un oraş în care nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi atunci e nevoie de o continuitate, da", a declarat Nicușor Dan la un post TV, scrie Realitatea.net.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel