Firea lovește din nou în Nicușor Dan: Se lăuda cu "va începe consolidarea clădirilor aflate în clasa I de risc seismic". A blocat toate șantierele

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa lui Nicușor Dan, primarul Capitalei.

"Fix în urmă cu trei ani, vizitam prima clădire consolidată din programul București Trainic, în strada Blănari nr. 10. Bucureștenii începuseră să prindă încredere în Primăria Capitalei, dar totul s-a ruinat. De un an și jumătate, nu s-a pus o cărămidă pe șantiere. Clădirile aflate în consolidare au fost complet abandonate de Nicușor Dan, iar proprietarii au ajuns să se adreseze instanțelor de judecată. Blănari nr. 2, Biserica Enei nr. 14, Știrbei Vodă nr. 20, Calea Victoriei nr. 22-24 și așa mai departe. Sunt adresele blocurilor unde lucrările de consolidare bat pasul pe loc de peste un an și jumătate.

Nu doar că nu a început măcar un șantier nou, dar au fost blocate și cele care erau aproape gata. De exemplu, la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 mai era nevoie doar de finisaje. Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan se lăuda cu va "începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic”. Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate. Evident, tot echipa Firea este vinovată pentru tot.

Nici protecția clădirilor simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general. În următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București, Nicușor Dan propune renunțarea la demersurilor Primăriei Capitalei de a aduce la viață clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord. Clădirea este în paragină, iar noi am început demersurile pentru expropriere. Nicușor Dan trebuia doar să continue, dar nu e nici o surpriză că refuză, blochează sau pasează răspunderea", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

"Ce așteptări poți avea de la un om fără scrupule?"

Într-o altă postare în mediul online, fostul edil al Capitalei a lansat un alt atac la adresa lui Nicușor dan.

"În urmă cu doi ani, inauguram Șoseaua Fabrica de Glucoză! Acum, toată Capitala este blocată de un primar general incompetent, fără grijă față de cetățeni și concentrat doar pe postările de pe Internet. Șantierele, curățenia, marile lucrări se fac pe teren, nu de la birou în fața tastaturii. Ce așteptări poți avea de la un om fără scrupule, care a ajuns în funcție prin minciună și furt.

Șoseaua Fabrica de Glucoză este un proiect pe care l-am început de la zero și pe care l-am finalizat repede. În 2020, când s-a dat drumul circulației mulți au comentat – na, făcea bine la campania electorală - au măsurat, au numărat, ne-au acuzat, dar șoferii ne-au felicitat. Am reușit într-un an și opt luni să transformăm un drum mereu blocat într-o șosea modernă. Le mulțumesc, încă o dată, colegilor mei și constructorilor care au stat zi și noapte pe șantier. S-au investit sume mari, mult timp și nervi, dar a meritat efortul. Mă bucur de fiecare dată când circul prin zonă și văd că Bucureștiul are o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare.

"De vină este echipa Firea"

Rolul nostru, al politicienilor care ajungem în funcții publice, este să lăsăm ceva în urma noastră. Lucrările de infrastructură sunt greu de făcut, costisitoare și extrem de necesare. Dar sunt și cele care rămân în urma noastră, zeci de ani! Nici după doi ani, lucrările nu au fost complet plătite. Știu deja, de vină este echipa Firea. Probabil tot din cauza echipei Firea toate celelalte șantiere sunt blocate de un an și jumătate.

Mă necăjesc imaginile cu pasajul Doamna Ghica unde bate vântul și totul trebuia să fie gata. Am fost singurii care au făcut ceva concret în Prelungirea Ghencea, dar Nicușor Dan e de părere că locuitorii zonei mai pot aștepta. Continuarea proiectului Ciurel – Șoseaua de Centură este istorie pentru că primarul general ne-a spus clar că nu-l interesează. Păcat de munca și de banii investiți în toate aceste proiecte!", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel