Fenomen îngrijorător în Germania: SUTE de extremiști, descoperiți în serviciile de securitate ale țării

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: pexels, Lukas
Foto: pexels, Lukas

Documentul consultat de dpa se referă la perioada 1 iulie 2018 - 30 iunie 2021 şi urmează să fie publicat vineri.

Un al doilea raport al Ministerului de Interne din Germania privind extremismul în serviciile de securitate federale şi ale landurilor a consemnat 327 de angajaţi care au avut legături cu extrema dreaptă în ultimii trei ani.

Sunt menţionate participări la evenimente extremiste şi chiar cazuri în care s-a scandat "Heil Hitler".

Deşi remarcă prezenţa mai multor angajaţi din serviciile respective în grupuri de dialog online unde se distribuia conţinut extremist, raportul nu dă niciun indiciu privind extinderea reţelei în diferite servicii şi landuri germane.

Legături cu partide politice



Informaţiile au fost colectate de Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), serviciul de informaţii interne al Germaniei.

Acesta a constatat numeroase legături între angajaţi consideraţi extremişti de dreapta şi alte persoane şi partide, precum şi cu huligani sau asociaţii de arte marţiale considerate "subculturi extremiste de dreapta".

Pentru întocmirea raportului au fost investigate 860 de persoane, iar pentru 38% din acestea au fost îndeplinite condiţiile preliminare pentru procesarea unor informaţii suplimentare.

Printre angajaţii identificaţi ca extremişti de dreapta se numără 83 de persoane din contrainformaţiile militare, un serviciu cu 242.000 de angajaţi militari şi civili, precum şi 18 persoane din cei peste 54.000 de poliţişti federali, patru angajaţi ai serviciilor vamale, doi din poliţia judiciară federală şi câte unul din serviciile de informaţii interne, externe, respectiv din poliţia parlamentului Germaniei.

Alte 30 de persoane au fost suspectate sau dovedite că au legături cu mişcarea "Reichsburger", care respinge autoritatea statului şi ai cărei membri refuză de multe ori să îşi plătească impozitele. Autorităţile de securitate au stabilit recent că în mişcare sunt implicaţi 19.000 de oameni. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel