Federația Rusă, ultimele pregătiri pentru ESTUL Ucrainei

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

O coloană uriașă, formată din vehicule militare rusești, se îndreaptă spre Donbas

„Din punctul meu de vedere, această mare ofensivă [în est] a început deja. Trebuie să înțelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene și explozii și am spus: Războiul a început. Marea ofensivă de facto a început deja", a declarat Vadym Denysenko, consilier al ministrului afacerilor interne, la televiziunea națională.

O coloană militară rusă care se îndreaptă spre Donbas a fost descoperită cu ajutorul imaginilor din satelit. Este vorba despre o coloană mare, formată din vehicule militare, care se află în apropiere de Matveev Kurgan, o localitate din regiunea rusă Rostov, anunță CNN.

Vehiculele sunt îndreptate cu fața spre nord-vest, în direcția regiunii Donbas.

De altfel, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat luni că ofensiva rusă în regiunea ucraineană Donbas „a început deja", avertizând că Rusia continuă să acumuleze forțe în regiune.

Oficiali ucraineni și occidentali au declarat în ultimele zile că au observat o redistribuire a trupelor rusești în Donbas, în urma unor eșecuri majore ale Moscovei în încercarea de a cuceri Kievul.

„Da, încă nu există bătălii majore despre care să se vorbească atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensiva a început deja", a precizat Denysenko.

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele 2-3 săptămâni 

În următoarele două-trei săptămâni, luptele în estul Ucrainei se vor intensifica.

Această prognoză este vehiculată de serviciile de informații ale Ministerului Britanic al Apărării.

La această concluzie s-a ajuns în agenția britanică datorită faptului că Rusia continuă să-și concentreze eforturile acolo.

În special, Rusia redistribuie trupe din Belarus pentru a sprijini operațiunile din estul Ucrainei.

Potrivit Ministerului Apărării al țării, planurile Rusiei includ lupta în apropiere de Herson și Mykolayiv și reluarea atacului asupra Kramatorsk.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel