FC Barcelona renunță la cel mai bun atacant din sezonul trecut. Aubameyang ajunge la Chelsea

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

FC Barcelona își vinde atacantul cel mai eficient din sezonul trecut pentru a-i face loc lui Lewandowski.

Atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang s-a despărţit de echipa de fotbal FC Barcelona după doar o jumătate de sezon de la sosirea sa pe Camp Nou şi a semnat un contract pe doi ani cu Chelsea Londra, au anunţat cele două cluburi în noaptea de joi spre vineri, informează AFP.

Aubameyang, în vârstă de 33 de ani, revine astfel în Premier League, unde a evoluat anterior sub culorile echipei Arsenal Londra (2018-2022), marcând 92 de goluri în 163 de meciuri disputate în toate competiţiile.

Barca a acceptat să-l cedeze pa fotbalistul african la Chelsea în schimbul sumei de 12 milioane de euro.

În cele şase luni petrecute în Catalonia, Aubameyang a înscris 13 goluri în 24 de meciuri, fiind cel mai bun marcator al clubului, la egalitate cu olandezul Memphis Depay.

El nu a mai intrat însă în planurile clubului spaniol, confruntat cu dificultăţi economice şi care încearcă să reducă masa salarială.

În plus, după sosirea golgheterului polonez Robert Lewandowski la FC Barcelona, Aubameyang şi-a pierdut postul de titular în echipa pregătită de Xavi Hernandez.

Chelsea Londra se afla în căutarea unui atacant central după plecarea germanului Timo Werner la RB Leipzig, pentru suma de 20 de milioane de euro, şi împrumutul belgianului Romelu Lukaku la Inter Milano. Aubameyang este al şaptelea recrut al clubului londonez, care a cheltuit peste 200 de milioane de euro în acest mercato.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel