Eugen Tomac, PMP: Singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul de la CJUE

radiodcnews Team | Dată: 05 iun 2023, 15:15 | Categorie: Politică
Eugen Tomac, PMP: Singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul de la CJUE / Foto: Pixabay
Eugen Tomac, PMP: Singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul de la CJUE / Foto: Pixabay

Eugen Tomac, președintele PMP, susține că singura cale prin care România va intra în spaţiul Schengen este procesul de la CJUE.

Europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, susține că singura cale prin care România va intra în spaţiul Schengen este procesul la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în condiţiile în care pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului JAI la Luxembourg lipseşte decizia pe care trebuia să şi-o asume Consiliul, respectiv cea privind eliminarea frontierelor pentru România şi Bulgaria.

"În prezenţa tuturor miniştrilor de interne din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi cu participarea miniştrilor de interne din Norvegia, Elveţia, Islanda şi Lichtenstein, are loc, în perioada 8-9 iunie, şedinţa Consiliului JAI la Luxembourg. Această reuniune este ultima organizată in timpul preşedinţiei rotative a Uniunii Europene deţinută de către Suedia", a scris Eugent Tomac pe pagina sa de Facebook.

Eugen Tomac: Este dreptul nostru si ne vom face singuri dreptateAcesta precizează că, deşi premierul suedez, Ulf Kristersson a promis în plenul Parlamentului European că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi un obiectiv important al ţării sale, de pe ordinea de zi prezentată lipseşte cea mai importantă decizie pe care trebuia să şi-o asume Consiliul JAI şi anume decizia privind eliminarea frontierelor pentru România şi Bulgaria.

"De aceea, îmi menţin poziţia şi subliniez din nou că singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul pe care l-am deschis la CJUE. Este dreptul nostru si ne vom face singuri dreptate", afirmă preşedintele PMP. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience