Erdogan a spus când va ratifica parlamentul turc aderarea Suediei la NATO

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Erdogan a spus când va ratifica parlamentul turc aderarea Suediei la NATO / Foto: Agerpres
Erdogan a spus când va ratifica parlamentul turc aderarea Suediei la NATO / Foto: Agerpres

Recep Tayyip Erdogan a spus când va ratifica parlamentul turc aderarea Suediei la NATO.

Parlamentul turc va ratifica aderarea Suediei la NATO "cât mai curând posibil", dar nu înainte de luna octombrie, cel mai devreme, a declarat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite Agerpres, citând AFP şi dpa.

"Este vacanţa parlamentară de două luni şi sunt numeroase acorduri internaţionale de examinat, numeroase propuneri legislative care trebuie discutate în ordinea importanţei", a explicat Erdogan în marja summitului NATO de la Vilnius, în răspuns la întrebarea unui jurnalist referitor la o ratificare în octombrie.

Erdogan: Ne aşteptăm ca Suedia să nu mai tolereze atacurile la adresa Coranului"Când parlamentul îşi va începe sesiunea, cred că preşedintele său va fi de acord să dea prioritate acestui acord înaintea altora", a mai spus președintele Turciei, care luni a pus capăt celor 14 luni de blocare a aderării Suediei la NATO, renunţând la veto-ul său în acest sens.

El a avertizat însă Stockholmul în privinţa unor noi gesturi ofensatoare la adresa Coranului.

"Ne aşteptăm ca Suedia să nu mai tolereze atacurile la adresa Coranului, care jignesc peste două miliarde de musulmani de pe plan mondial", a spus Erdogan.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel