Emiratele au interzis dronele civile din cauza atacului de la Aeroportul din Abu Dhabi

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
SUA atenţionează Rusia să fie mai atentă, după prăbuşirea unei drone americane în Marea Neagră
SUA atenţionează Rusia să fie mai atentă, după prăbuşirea unei drone americane în Marea Neagră

Atacul cu drone de acum câteva zile i-a determinat pe oficialii din Emiratele Arabe Unite să interzică orice fel de zbor civil cu drone și a aparatelor de zbor ușoare.

Restricțiile au fost impuse din cauza unui atac al rebelilor huthi din Yemen care a lovit câteva zone de lângă Aeroportul Internațional Abu Dhabi.

Zborurile cu drone civile au fost interzise din 22 ianuarie, a declarat Ministerul emiratez de Interne. Măsurile de interzicere sunt legate de utilizarea ilegală a dronelor și de necesitatea asigurării ”siguranței vieții și a bunurilor cetățenilor”, se mai spune în comunicatul ministerului.

Zborurile cu drone și cu aeronave ușoare sunt interzise în zonele rezidențiale, precum și în apropierea aeroporturilor din Emiratele Arabe Unite.

Autoritățile au specificat totuși că vor face o excepții pentru companii și agenții de publicitate dacă acestea vor obține autorizații în acest sens.

Citește și: Chinezii au găsit o legătură între șampanie și COVID-19 

Motivul interdicției a fost un atac al unui grupării huthi, susținută de Teheran, asupra unor cisterne de combustibil aflate lângă Aeroportul Internațional Abu Dhabi, atac ce a avut loc pe 17 ianuarie.

Dronele cu explozibili au fost trimise în zona industrială a portului Musaffah, la 22 km de capitala Emiratelor și către aeroportul internațional Abu Dhabi, care este la 32 km de oraș.

Ministerul de Interne a declarat că doi cetăţeni indieni şi un cetăţean pakistanez au fost ucişi în atacuri, iar alţi şase au fost răniţi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel