Oligarhii ruși se pun la adăpost: 15.000 de milionari ruși, gata să părăsească țara

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Milionarii ruși nu au intenția de a rămâne în Federația Rusă.

Scepticismul cu privire la războiul în rândul elitei de afaceri și oligarhiei din Rusia este în creștere, aproximativ 15.000 de milionari în dolari ruși încercând deja să părăsească Rusia, potrivit unui raport al ministerului britanic al apărării, scrie Reuters.

Aproximativ 15.000 de milionari ruși ar fi depus cereri de migrare și ar dori să părăsească țara, se arată în informare.

"Opoziția la invazie este de natură penală pentru cei care sprijină "operațiunea specială", o parte a populației, care atât activ, cât și pasiv, își arată dezacordul", se mai arată în raport.

Pe măsură ce progresul său în Ucraina a încetinit, Moscova a trecut să adopte legi pentru a reduce la tăcere orice opoziție față de războiul din Rusia, inclusiv o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru împărtășirea a ceea ce este considerat a fi informații false despre armată.

Scepticismul cu privire la război este probabil puternic în rândul elitei de afaceri din Rusia și al oligarhilor.

Majoritatea elitei Rusiei fie și-a exprimat sprijinul pentru război, fie a rămas tăcută în legătură cu acesta. Cei care s-au exprimat împotriva invaziei, cum este cazul magnatului bancar și fost miliardar, Oleg Tinkov, s-au confruntat cu presiuni din partea statului.

Luna trecută, Tinkov a spus că a fost forțat de Kremlin să-și vândă pachetul de acțiuni din a doua cea mai mare bancă a Rusiei, fără nicio oportunitate de a negocia. Tinkov, care locuiește acum în Italia, s-a exprimat în opoziție față de ceea ce el a etichetat drept „ război nebun ”..”

Dacă războiul continuă, este probabil să crească și daunele pe termen lung asupra economiei Rusiei, mai spun serviciile de informații britanice.

În ceea ce privește situația de pe câmpul de luptă, Ministerul britanic al Apărării notează că „în ultimele 24 de ore, forțele ruse au continuat probabil să încerce să capete avânt în direcția Popasnyansky, unde încearcă să înconjoare buzunarul estic dinspre sud”.

Oligarhii lui Putin, loviți unde-i doare mai tare

Mai mulți oligarhi ruși și activele lor deținute de străini au fost vizați de sancțiunile occidentale de la începutul invaziei Rusiei. 

Acest lucru a dus la confiscarea de iahturi și vile de milioane de dolari deținute de oligarhi cu legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin. 

La începutul acestei luni, oficialii americani au confiscat oficial un superyacht legat de magnatul și miliardarul rus al aurului Suleiman Kerimov. Iahturile deținute de alți miliardari ruși precum Igor Sechin și magnatul minier Alisher Usmanov au fost, de asemenea, confiscate de autoritățile europene. 

Cel mai importantă captură de acest tip a avut loc luna trecută, când autoritățile italiene au confiscat un super iaht despre care se crede că este deținut chiar de Putin.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel