Elisabeta a II-a a cerut un cadou extrem de scump în timpul vizitei din 1978 din Germania

radiodcnews Team | Dată: 02 apr 2023, 08:15 | Categorie: Politică
Elisabeta a II-a a Marii Brtianii, în vizită în Germania de Vest în anul 1978 / Foto: captură video
Elisabeta a II-a a Marii Brtianii, în vizită în Germania de Vest în anul 1978 / Foto: captură video

Informați a fost dezvăluită săptămâna trecută  de publicația germană Der Spiegel

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a cerut să i se facă cadou un cal extrem de scump, au dezvăluit jurnaliștii germani citați de AFP.

Cadoul scump a mirat in primul rând birocrații germani de la acea vreme, calul sur din rasa Holsteinerul pe care Elisabeta le-a cerut a costat mai mult decât orice alt cadou făcut unui șef de stat care a vizitat Germania de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial încoace.

Cu toate acestea, președintele de atunci al Germaniei, Walter Scheel, a aprobat cadoul în interesul bunelor relații bilaterale, a relatat Der Spiegel citând documente de arhivă, anterior confidențiale.

Publicația a relatat că documentele au notat, de asemenea, preferințele regretatului monarh în materie de aperitive - gin și tonic - și aversiunea față de elicoptere.

Înregistrările au arătat că ambasada britanică era îngrijorată de posibile proteste dacă Elisabeta ar fi vizitat Dresda în timpul călătoriei sale din 1992. În cele din urmă, ea a participat la o slujbă religioasă și a fost în mare parte bine primită de localnicii din orașul care a fost distrus de bombardamentele Aliaților în timpul războiului, a relatat Der Spiegel.

Un alt subiect sensibil în timpul călătoriei a fost întrebarea dacă Elizabeth va ține un discurs în Bundestag. Helmut Kohl, cancelarul de atunci, a fost cel care a ridicat obiecții, probabil din cauza furiei sale persistente față de eforturile Marii Britanii de a bloca reunificarea Germaniei, ceea ce se întâmplase cu câțiva ani mai devreme.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience