Duma, proiect pentru ÎNROLAREA rușilor de peste 40 de ani. Kadîrov: Nu ar trebui să se anunțe mobilizarea. Ce trebuie făcut? ”Ăsta e PATRIOTISM!”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 20 mai, 16:00 | Categorie: Politică

Șeful Ceceniei explică ce trebuie făcut.

Putin pare că a ajuns la fundul sacului și în privința resurselor umane și sună mobilizarea ”camuflată”.

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, va lua în considerare un proiect de lege care să permită rușilor de peste 40 de ani și străinilor de peste 30 de ani să se înscrie în armată.

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști de un înalt profesionalism. Experiența arată că aceștia devin tot mai experimentați până în jurul vârstei de 40-45 de ani”, se spune în comunicat.

În prezent, doar rușii de 18-40 de ani și străinii de 18-30 de ani pot încheia un contract cu armata, scrie Reuters.

"În mod clar, rușii au probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a aborda deficitul de luptători fără a-și alarma propria populație. Dar este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să-și ascundă eșecurile în Ucraina", a declarat generalul american în retragere Ben Hodges, fost comandant al forțelor armatei americane în Europa.

Foto: Ben Hodges și Ursula von der Leyen

Kadîrov: ”Pentru a asigura securitatea statului nostru”

Zilele trecute, șeful Ceceniei a venit cu propria sa abordare privind mobilizarea tineretul rus.

Ramzan Kadîrov spune că Vladimir Putin nu trebuie să declare mobilizare, dar cetățenii ruși ”ar trebui să se mobilizeze în jurul președintelui”, scrie presa rusă, citată de Ukrainka Pravda.

"Nimeni nu ar trebui să anunțe mobilizarea. Ar trebui să ne mobilizăm cu toții și să stăm în jurul președintelui nostru. Pentru a asigura securitatea statului nostru. Acesta este patriotism".

Propagandiștii Kremlinului susțin în continuare că așa-numita „operațiune specială” merge 100% conform planului „și Ucraina, spun ei,” va fi eliberată de draci”.

Potrivit lui Kadyrov, ”cecenii sunt foarte dornici să ia parte la această operație specială, pentru că este vorba de ”satanism”. Musulmanii sunt obligați să lupte împotriva lor (ucrainenilor n.r.), chiar dacă nu există ordin”, a spus el.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite