Dmitri Medvedev, nou atac la adresa autorităţilor de la Chişinău: Această țară nu mai există. Au vândut-o României

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Dmitri Medvedev, nou atac la adresa autorităţilor de la Chişinău: Această țară nu mai există. Au vândut-o României / Foto: Agerpres
Dmitri Medvedev, nou atac la adresa autorităţilor de la Chişinău: Această țară nu mai există. Au vândut-o României / Foto: Agerpres

Dmitri Medvedev lansează un nou atac la adresa autorităţilor de la Chişinău.

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, actualul vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, a lansat un atac la adresa autorităţilor de la Chişinău ca urmare a declaraţiei prim-ministrului moldovean Dorin Recean, conform căreia mai mulţi oficiali ruşi, inclusiv actualul preşedinte rus Vladimir Putin, ar avea interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, transmite Agerpres, citând portalul de știri Deschide.md.

"O creatură misterioasă pe nume Recean a anunţat că preşedintele Rusiei şi alţi oficiali ruşi nu vor intra în R.Moldova. În primul rând, nimeni nu intenţionează să meargă acolo acum, poate mai târziu, cine ştie. În al doilea rând - această ţară nu mai există. Şefii locali au vândut-o României, trădându-şi patria. Cu ei nu are sens să discutăm", a scris acesta pe canalul său de Telegram, citat de EFE.

"Să discute poporul cu ei. Să decidă cine sunt ei - moldoveni sau români", a adăugat el.

Medvedev a mai spus că, indiferent de ceea ce decid moldovenii, cei ca Recean şi Sandu (preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu) vor trebui să respecte suveranitatea autoproclamatei republici Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, susţinută de Rusia şi nerecunoscută de Occident.

Vladimir Putin, interzis în Republica Moldova



Deschide.md aminteşte că Dorin Recean a declarat joi seară că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, nu va putea să intre în R.Moldova dacă va intenţiona să vină la Chişinău. Premierul a lăsat să se înţeleagă că autorităţile de la Chişinău au o listă cu oficiali ruşi care au interdicţie de intrare pe teritoriul R.Moldova, însă deocamdată aceasta nu a fost făcută publică.

Într-o emisiune televizată, premierul Recean a subliniat că autorităţile de la Chişinău nu vor tolera încălcările legislaţiei R.Moldova şi manifestările de lipsă de respect faţă de cetăţenii R.Moldova.

"Avem o listă lungă şi pe toţi îi trimitem acasă. Federaţia Rusă nu poate să ne spună ce să facem şi ce să nu facem", a mai spus Dorin Recean. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel