Dispute în coaliție. Vasile Dîncu: Liberalii sunt mai vocali. Premierul nu încurajează aruncarea pisicii

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Dispute în Coaliție. Vasile Dîncu: Liberalii sunt mai vocali. Premierul nu încurajează aruncarea pisicii / Foto: Facebook Vasile Dîncu
Dispute în Coaliție. Vasile Dîncu: Liberalii sunt mai vocali. Premierul nu încurajează aruncarea pisicii / Foto: Facebook Vasile Dîncu

Vasile Dîncu a vorbit despre tensiunile din coaliție.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a vorbit despre tensiunile din coaliția de guvernare. Potrivit acestuia, disputele dintre PSD și PNL  sunt pe tema soluțiilor pentru criza energetică și explozia prețurilor.

"Eu nu am avut timp, am fost mai mult plecat la Bruxelles, la NATO, ca să particip la toate sedințele de coaliție. Dar am văzut că ce facem în guvern nu are niciodată vreo conotație polemică, politică, legată de ideologie. Suntem partide diferite, unul de stânga, celălalt de dreapta. Avem un proiect comun, de care ne ținem. (...) 

Eu sunt om al păcii și am căutat să-i conving pe colegii mei că în campanie se deschide pentru box, în rest... (...) Noi în acest moment lucrăm foarte bine. Sigur că exista ambiții... În cadrul PSD nu se întâlnește acest lucru.", a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în cadrul emisiunii "Legile Puterii", cu Alexandra Păcuraru, de la Realitatea Plus.

Vasile Dîncu: Liberalii sunt mai vocali

Vasile Dîncu, social-democrat, susține că PNL este mult mai vocal în cadrul coaliției de guvernare.

"Dacă vorbim de partidele din coaliție, liberalii sunt mai vocali. Sunt oameni care vor mai mult in comunicare și imagine decât în muncă și atunci devin mai polemici. Evident că polemica nu este rea.", a explicat Vasile Dîncu.

Despre criza din energie și criza prețurilor  Vasile Dîncu spune că „trebuie discutat mai  serios”. 

"Aici ar trebui să discutăm mai serios. Nu poate rezolva singur nici ministrul finanțelor, nici ministrul energiei singur. Unul face calcule. (...) Nu poți să-i ceri compensarea pierderilor, trebuie o reglare a pieței. 

Cred că este nevoie de unitate mai degrabă. Am văzut că nici premierul nu încurajează aruncarea pisicii si i-a invitat pe cei doi miniștri împreună să discute.", a mai spus Vasile Dîncu.

Stagiu militar pentru români. Dîncu: Avem câteva lucruri noi

Recent, Vasile Dîncu a vorbit despre stagiul militar pe care îl pot urma tinerii români.

Vasile Dîncu: Câteva lucruri noi în ceea ce priveşte voluntariatul. Aducem, completăm şi cu unele lucruri pe care le-am definit deja sau au fost definite în anii trecuţi privind voluntarii, privind înscrierea de voluntari, dar aducem şi un concept nou, cel de pregătire voluntară a militarilor în termen. Adică tinerii între 20 şi 35 de ani, pentru că aceasta este vârsta de combat, vârsta combativităţii, să spunem, pot să facă în mod voluntar stagiul militar o perioadă, care poate varia în funcţie de armă şi cât de complexă este arma respectivă, între trei sau patru luni, în care sunt plătiţi, în care au o soldă pentru că sunt acolo, sunt scutiţi de la serviciu, în sensul că li se păstrează locul de muncă conform legii, angajatorii...

Realizator: E aproape cam ce făceam noi pe vremuri, când era stagiul militar obligatoriu, dar poate nu la fel de strict.

Vasile Dîncu: Nu e la fel de strict, nu e la fel de lung...

Realizator: Şi mai primeşti şi ceva bani în plus, asta ar fi noutatea. Noi nu primeam nimic, poate o mică soldă de ţigări, dacă îmi amintesc...

Vasile Dîncu: Da. Ai posibilitatea ca eventual să te înscrii în forma de voluntariat permanent după aceea, deci să ai la dispoziţie, pentru că pregătirea o ai... Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel