Dieta pentru IMUNITATE. Alimentele care te feresc de boli. Medic: „Organismul are nevoie de elemente de bază”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Unsplash.com/ autor Lily Banse
Unsplash.com/ autor Lily Banse

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, a dezvăluit care sunt alimentele care ne ajută să ne întărim organismul în fața bolilor. 

Dr. Șerban Damian a fost invitat la Interviurile Spectacola și DC News, unde a vorbit despre alimentația din sezonul rece, când suntem mai presidpuși la răceli sau alte afecțiuni de sezon. Acesta spune că organismul are nevoie de elemente de bază, iar proteinele joacă un rol important în formarea unei imunități puternice. De asemenea, fructele, legumele, anumite condimente și hidratarea joacă un rol important în pregăturea organismului pentru lupta cu bolile. 

„Trebuie să ținem cont că sistemul imunitar se formează, se recrează, în permanență. Deci are nevoie de elemente de bază, de proteină, în speță, pentru a se forma anticorpii, pentru a se forma celulele de apărare. Deci alimentația trebuie să fie consistentă în ceea ce privește aportul de proteine, dar nu exagerat.

O alimentație săracă în proteine, în alimente de origine animală, de exemplu, ar putea să fie o problemă pentru sistemul imunitar.

În aceeași măsură, aportul de fructe, aportul de legume, aportul de verdețuri, de surse de minerale de vitamine, de antioxidanți, sunt de natură să ne protejeze.

Anumite condimente, de asemenea, sunt folosite iarăși de mii de ani pentru a întări organismul, pentru a proteja împotriva afecțiunilor și aș da doar câteva exemple: turmericul, ghimbirul, piperul. 

Toate acestea sunt, în momentul de față, la îndemîna oricui,  atât de pus în mâncare cât și sub formă de suplimente, forme concentrate, pe care putem să le adăugăm în alimentația noastră pentru a ne proteja.

Un nivel bun de hidratare de asemenea ne ajută să rămânem sănătos și ceaiurile, în special ceaiul verde, este foarte bogat în antioxidanți și ar fi bine să îl consumăm în mod frecvent. 

Toate aceste alimente nu sunt neapărat miraculoase, nu ne scapă de boli, nu ne vindecă de cine știe ce afecțiuni, dar ne dau șansa de a avea un organism mai puternic, un sistem imunitar eficient.  În felul acesta ne îmbolnăvim mai rar sau cel puțin putem face forme mai ușoare de boală pentru că organismul nostru este pregătit să  facă față”, a explicat dr. Șerban Damian pentru Spectacola și DC News.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel