Deputații au votat pentru ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Deputații din Parlamentul României au votat pentru ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi 'pentru' şi 25 'împotrivă'. Două voturi au fost anulate.

Luni seara, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pentru ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

"Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (...) şi de abuz în serviciu (...) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (...)", se precizează în referat.

Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare, conform Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel