Dacian Cioloș și-a dat DEMISIA, primele declarații. Cine îi ia locul: Pe mine nu mă face funcția!

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Facebook Dacian Ciolos
Foto: Facebook Dacian Ciolos

Dacian Cioloș și-a dat demisia de la ședia USR.

Dacian Cioloș tocmai și-a dat demisia de la șefia partidului USR, după ce programul său de reformare a partidului a fost respins.

Cel mai probabil, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, ar urma să preia șefia partidului până la Congresul partidului.

Cătălin Drulă va asigura interimatul la șefia USR din poziția de vicepreședinte USR care a luat cele mai multe voturi la Congres. Vă reamintim că în luna octombrie a anului trecut, cel mai votat candidat a fost Cătălin Drulă, el primind 701 voturi.

USR-iștii au convocat pentru ora 15:30 o ședință online de Birou Național, în care liderul partidului, Dacian Cioloș, trebuia să anunțe dacă demisionează sau nu de la șefia formațiunii, după ce propunerile lui de reformare a partidului au picat luni la votul din interiorul USR.

Dacian Cioloş va susţine luni, de la ora 18:00, o conferinţă de presă la sediul central al partidului.

Fostul lider USR Dan Barna și Dacian Cioloș, și-au adus acuzații grave reciproc că întrețin faliile între aripile ex-USR și ex-PLUS din partid și că dezvoltarea partidului este împiedicată de luptele interne.

UPDATE: Dacian Cioloș, primele declarații după DEMISIE: Eu rămân în partid, pe mine nu mă face funcția

"Mi-am anunţat colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR, după ce au respins planul de reforme.

Câtă vreme nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan, am considerat firesc şi de bun simţ să demisionez, aveam nevoie de susţinerea BN. Nu se poate de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcție.

Credinţa mea este că USR este în continuare o alternativă pe scena politică din România, alternativă la extremism. E nevoie de un partid credibil, conectat, la societatea care doreşte modernizarea României. Am propus deschiderea faţă de societatea civilă, faţă de mediul de afaceri, curajul de a ne confrunta ideile şi oamenii pe care îi scoatem în faţă cu opinia celor pentru care am intrat în politică.

Rămân membru de partid şi voi căuta, cu colegii care cred că acest partid, pentru a avea un viitor, are nevoie de reconectare la societate, de curajul de a-şi recunoaşte limitele pe care trebuie să le depăşească", a declarat Dacian Cioloș.

E oficial! Cine îi ia locul lui Dacian Cioloș

"Cătălin Drulă va rămâne interimar până când conducerea va decide să organizeze alegeri pentru un nou preşedinte. E nevoie de mai mult de atât, cred că ar fi important să înceapă o dezbatere în partid.

Cred că e nevoie de modificarea statutului, lucru convenit şi la ultimul congres. Sper ca cei care au majoritate în partid să dea tonul. Mă adresez membrilor, sper să răspundă aşteptărilor colegilor mei care îşi doresc schimbarea din interior ca să depăşim faliile rămase după fuziune", a mai spus el. 

"I-am propus lui Dan Barna să nu candidăm"

"În vară i-am propus lui Dan Barna să nu candidăm niciunul dintre noi, tocmai pentru a crea condiţiile unei regenerări în partid. Sper ca împreună să avem înţelepciunea să depăşim acest moment.

Nu mai candidez la funcţia de preşedinte, nu mai are niciun sens. Nu puterile mi-au lipsit, ci încrederea că putem colabora. În USR nu cred că va reuşi nimeni să concentreze puterea şi singur să ducă partidul într-o anumită direcţie", a mai spus Cioloș.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel