Cum afectează organismul modul de gătire a cărnii. Sfatul specialiștilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor José Ignacio Pompé
Sursa foto: unsplash, autor José Ignacio Pompé

După ce a analizat modul în care diferite metode de gătire a cărnii afectează organismul uman, o echipă internațională de oameni de știință din domeniul alimentar a reușit să determine care sunt cele mai bune și cele mai proaste moduri de a găti carnea.

Cercetătorii și-au dezvăluit recent descoperirile cu privire la modul în care diferitele moduri de gătire a cărnii influențează "digestibilitatea proteinelor musculare în tractul gastrointestinal" în Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. Metodele pe care le-au examinat au fost: fierberea, prăjirea, grătarul, cuptorul cu microunde, prăjirea, sous-vide, gătitul la aburi și tocănița.

Iată care este defalcarea modului în care organismul tău descompune carnea

Potrivit rezultatelor, carnea este cel mai ușor de digerat atunci când este gătită în sous vide. Această metodă de gătit se referă la prepararea cărnii într-o baie de apă cu temperatură controlată, de multe ori într-o pungă sigilată în vid. Conform cercetătorilor, un sous vide "poate induce modificări favorabile ... în proteinele musculare și poate îmbunătăți digestibilitatea acestora".

Între timp, prăjirea și fierberea cărnii s-au dovedit a avea cele mai puțin dorite efecte asupra digestiei. Potrivit rezultatelor, aceste două metode particulare de gătire a cărnii "pot induce modificări nefavorabile", cum ar fi producerea în exces de acid G.I., o creștere a compușilor care pot provoca gaze și o "scădere a susceptibilității proteinelor în timpul digestiei gastrointestinale".

Poate că acest lucru vă oferă o perspectivă solidă în timp ce vă planificați mesele pentru săptămâna care urmează, potrivit msn.com

Carnea roșie și beneficiile ei surprinzătoare pentru sănătate

Am auzit cu toții că a mânca prea multă carne roșie (adică carne care provine de la mamifere, cum ar fi carnea de vită, de porc, de miel sau de vițel) ne poate crește tensiunea arterială sau poate duce la apariția cancerului sau a bolilor de inimă. 


Ei bine, înainte de a renunța definitiv la carnea roșie, trebuie să aflați că are beneficii surprizătoare pentru sănătate. 


În primul rând, carnea roșie slabă este plină de vitamine, minerale și proteine importante. O porție de 100 g de friptură de vită slabă conține aproximativ 26 de grame de proteine de înaltă calitate, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din cantitatea zilnică recomandată pentru majoritatea oamenilor.


Este, de asemenea, o sursă bună de fier, care este vital pentru producerea de globule roșii sănătoase care transportă oxigenul în tot corpul, și este absorbit în organism mult mai ușor decât fierul din surse vegetale.

Citește continuarea AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel